ΠΑΜΕ ΠΑΣΥ ΠΑΣΕΒΕ Αργολίδας για αγροτική Τράπεζα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΠΑΜΕ ΠΑΣΥ ΠΑΣΕΒΕ Αργολίδας για αγροτική Τράπεζα

Αύγουστος 01, 2012 - 22:30

Η προώθηση άμεσα και γρήγορα της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ από την  κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την πώληση - χάρισμα των κρατικοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων ΕΒΖ - ΣΕΚΑΠ - ΔΩΔΩΝΗ  θα έχει τραγικές επιπτώσεις, αφού θα ενισχύσει την ανεργία και θα υποβαθμίσει και καταδικάσει παραπέρα τον αγροτικό τομέα και την αγροτιά.
Το σχέδιο σπασίματος - διαχωρισμού της ΑΤΕ σε καλό - κακό και πώληση του υγιούς τμήματος σε ιδιώτες σημαίνει:
                    Απολύσεις και νέες χειρότερες εργασιακές σχέσεις σε όσους απομείνουν, προκειμένου ο ιδιώτης  να μειώσει το μισθολογικό κόστος και να  διασφαλίσει  την κερδοφορία του.
                                    Εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες και συνεταιριστικές οργανώσεις θα κινδυνεύσουν άμεσα και μαζικά να χάσουν τις υποθηκευμένες περιουσίες τους στην  ΑΤΕ, να καταστραφούν άμεσα από τις μαζικές κατασχέσεις. Αλυσιδωτές θα είναι οι επιπτώσεις,  αυξάνοντας την ανεργία και  επηρεάζοντας την αγροτική παραγωγή και όλη την αλυσίδα στον διατροφικό τομέα και την μεταποίηση.

Καμία αναμονή και αυταπάτη δεν πρέπει να  υπάρχει, ότι οι εξελίξεις αυτές είναι  θέμα καλής ή κακής διαπραγμάτευσης. Η  πολιτική πυρός και σιδήρου του μνημονίου από κυβέρνηση - ΔΝΤ - ΕΕ θα συνεχίσει με θύματα τους εργαζόμενους και την αγροτιά.
Καλούμε τους τραπεζοϋπάλληλους, τους εργαζόμενους στις κρατικοσυνεταιριστικές επιχειρήσεις, τους φτωχούς - μεσαίους αγρότες, το λαό να δώσει συντονισμένα τον αγώνα του για να μην περάσουν τα χειρότερα. Αυτή η συμμαχία μπορεί να αποτελέσει το μόνο ισχυρό εμπόδιο που θα καθυστερήσει και θα ανατρέψει αυτήν την πολιτική.
Διεκδικώντας:
        Να μην πουληθούν Αγροτική Τράπεζα και κρατικοσυνεταιριστικές επιχειρήσεις.
        Συνέχιση της λειτουργίας των αγροτικών μεταποιητικών μονάδων.
        Πάγωμα κάθε πλειστηριασμού και κατάσχεσης μικρομεσαίων εκμεταλλεύσεων, επαρκή χαμηλότοκη χρηματοδότηση για τους μικρομεσαίους αγρότες.
Η οριστική όμως λύση βρίσκεται στη γραμμή κατάργησης  μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, στην μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ, με εργατική λαϊκή εξουσία και το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Π.Α.ΜΕ. – Π.Α.ΣΥ. – Π.Α.Σ.ΕΒΕ