Ναύπλιο:3η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ναύπλιο:3η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (φωτο&βίντεο)

Ιούνιος 20, 2017 - 13:38

φωτογραφία © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Αποστόλου για ΠΑΑ: Δεν συγκρινόμαστε με το παρελθόν, βάζουμε τον πήχη ψηλά.

Στις 11.00 το πρωί της Δευτέρας 19 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε  η 3η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στο Ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ».
Η 3η Επιτροπή Παρακολούθησης  πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπου Κασίμη.
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Βασίλειος Κόκκαλης,οι βουλευτές Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης,ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) Κώστας Αγοραστός και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης  ενημερώθηκαν σχετικά με την πορεία υλοποίησης του ΠΑΑ 2014-2020, το μελλοντικό σχεδιασμό υλοποίησης του Προγράμματος, την ετήσια έκθεση υλοποίησης 2017 (έτους εφαρμογής 2016), συμπεριλαμβανόμενης της αξιολόγησης προόδου των δεικτών υλοποίησης του προγράμματος, την τροποποίηση ορισμένων κριτηρίων επιλογής μέτρων /δράσεων του ΠΑΑ, τη 2η υποβολή της πρότασης 1ης τροποποίησης του Προγράμματος και τέλος την πρόοδο κάλυψης των εκ των προτέρων αιρεσιμοτήτων.
Ο φάκελος της 3ης Επιτροπής Παρακολούθησης ΠΑΑ 2014-2020, συμπεριλαμβανομένης και της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΠΑΑ.

Στο χαιρετισμό του ο  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΑ να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να προχωρήσει με ταχύτητα το Πρόγραμμα. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους που πέρασε αυτή η χώρα και η ευθύνη όλων μας, από την πολιτική ηγεσία μέχρι τον κάθε εργαζόμενο, είναι να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να ξεφύγουμε από τη στενωπό.

Δεν πρέπει να μας αρκεί, να συγκρινόμαστε με το παρελθόν και να διαπιστώνουμε επιτυχίες (που πράγματι έτσι είναι, έχουμε στο ΠΑΑ πορεία πολύ καλύτερη από το παρελθόν).

Δεν είναι όμως αυτό το βασικό κριτήριο. Το κριτήριο είναι αν ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των καιρών, στις προσδοκίες των πολιτών και στο δικό μας στρατηγικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση. 

Εμείς οι ίδιοι να βάζουμε τον πήχη… και να τον βάζουμε ψηλά. Όχι εκεί που ήταν στο παρελθόν. Πολύ ψηλότερα. Γιατί η δουλειά μας δεν είναι να κερδίσουμε τις εντυπώσεις στον πολιτικό ανταγωνισμό. 

Αυτό, τις περισσότερες φορές, είναι εύκολο… Δουλειά μας είναι να υπηρετήσουμε τον πολίτη. Να πάμε τα πράγματα μπροστά.

Οι καιροί είναι διαφορετικοί, οι ανάγκες είναι επιτακτικότερες και η κοινωνία της υπαίθρου περιμένει, όπως περιμένει το ξερό χώμα τη βροχή, τους πόρους του ΠΑΑ για να σταθεί στα πόδια της, να δουλέψει και να προοδεύσει».

Στη συνέχεια ο κ. Αποστόλου επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κηπευτικών Μεγάρων, όπου είχε συνάντηση με τα στελέχη του Συνεταιρισμού και αγρότες της περιοχής σχετικά με τα θέματα που αφορούν τη δυναμικότερη προώθηση των κηπευτικών προϊόντων στις αγορές.(φωτογραφίες © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Βίντεο https://youtu.be/1bdROzhtAOo

ArgolidaPortal.gr Ναύπλιο:3η συνεδρίαση της Επιτροπής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020