Εξελίξεις με θετικό πρόσημο για το έργο του Αναβάλου στην Βόρεια Κυνουρία (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εξελίξεις με θετικό πρόσημο για το έργο του Αναβάλου στην Βόρεια Κυνουρία (βίντεο)

Ιούνιος 21, 2017 - 07:47

Στον μουσειακό χώρο του παραδοσιακού ελαιοτριβείου του κ. Ευάγγελου Πετρόπουλου βρέθηκαν την Τρίτη 20 Ιουνίου ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης, ο Alexander Bartovic προϊστάμενος της Γεωγραφικής Μονάδας στη DG- Argri, υπεύθυνης για το Ελληνικό ΠΑΑ 2014-2020 από τη Σλοβακία, καθώς και στελέχη της υπηρεσίας, όπως και προϊστάμενοι της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής ΠΑΑ Ανταγωνιστικότητα (ΕΥΕ ΠΑΑ).

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι στο πλαίσιο επίσκεψης σε χώρους οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τα προγράμματα Leader επισκέφθηκαν το μουσείο τη λιμνοθάλασσα του Μουστού , το ελαιοτριβείο του κ. Πετρόπουλου , αλλά και άλλα έργα τα οποία βρίσκονται στην Περιφέρεια.

Ο κ. Πετρόπουλος τούς υποδέχθηκε και τους ξενάγησε στους χώρους του μουσείου και αναφέρθηκε στην ιστορικότητα του κτιρίου.
Στη λιτή αυτή εκδήλωση παρουσίασης του χώρου βρέθηκαν εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών της περιοχής. Επίσης το «παρών» έδωσε και ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ιωάννης Χονδρολέος.

Ο κ. Μαντάς συνομίλησε με τους επισκέπτες και τους παρουσίασε το πρωταρχικής σημασίας έργο του Δήμου για τους υδάτινους πόρους και τη γεωργία και αυτό δεν είναι άλλο από τη δημιουργία του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.
Κάνοντας μια μικρή παρουσίαση, ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε στο έργο του Αναβάλου, τονίζοντας τη σημασία του για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, καθώς και για την αύξηση της παραγωγής και φυσικά την ανάπτυξη της οικονομίας της Βόρειας Κυνουρίας.

Όπως ανέφερε, η χρησιμοποίηση των πηγών του Κιβερίου (Ανάβαλος) θα αποκαταστήσει ικανοποιητικά το υδατικό ισοζύγιο και θα λύσει τα αρδευτικά προβλήματα της περιοχής, καλύπτοντας όλες τις αρδευτικές ανάγκες.

Το έργο θα έχει τόσο γεωοικονομική όσο και περιβαλλοντική διάσταση

Ο κ. Μαντάς αξιοποίησε την παρουσία των υψηλά ιστάμενων προσώπων για να τους παρουσίασε το έργο. Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας βρίσκεται σε διαδικασία της μελέτης για τη μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από της πηγές του Αναβάλου και ευελπιστεί σε μια χρηματοδότηση η οποία θα «τρέξει» το έργο, κατασκευάζοντας ένα έργο εθνικού ενδιαφέροντος.

Μετά την παρουσίαση, ο δήμαρχος είναι αισιόδοξος καθώς έλαβε τις προφορικές διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξει θετική έκβαση στην ολοκλήρωση του έργου. 

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι υπάρχουν προγράμματα τα οποία στοχεύουν στην ανάπτυξη μέσα από δραστηριότητες των κατοίκων, που αξιοποιούν τους φυσικούς, ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους του τόπου τους, αναδεικνύουν τις ομορφιές του, ανακαλύπτουν νέες πηγές εισοδήματος και παράλληλα προστατεύουν τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά και τα οποία προγράμματα διαχειρίζονται οι κκ. Κασίμης  και Bartovic που βρέθηκαν στη Βόρεια Κυνουρία.

Έφη Καστραντά
http://www.arcadiaportal.gr/news/exelixeis-me-thetiko-prosimo-gia-ergo-t...

ArcadiaPortal.gr Στη Βόρεια Κυνουρία οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης