Συνάντηση Γ. Μανιάτη με τον Υπουργό Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη και σε δημόσια διαβούλευση το Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνάντηση Γ. Μανιάτη με τον Υπουργό Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη και σε δημόσια διαβούλευση το Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών

Αύγουστος 02, 2012 - 17:57

φωτογραφία eurokinissi-Γιάννης Παναγόπουλος

Συνάντηση  εργασίας πραγματοποίησε την Τετάρτη 01 Αυγούστου 2012 αντιπροσωπεία του  ΠΑ.ΣΟ.Κ με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας  ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Γιάννη Μανιάτη  και με την συμμετοχή των εισηγητών  του ΚΤΕ Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γιώργο Ντόλιο και  του ΚΤΕ Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Ρήγα , όπου είχαν συνεργασία με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  κ. Αντώνη Μανιτάκη  και τον υφυπουργό κ. Μανούσο Βολουδάκη.
Κατά την συνάντηση εξετάστηκαν  οι πολιτικές και νομοθετικές προτεραιότητες του Υπουργείου   Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  στο πλαίσιο του συνολικού εκσυγχρονισμού της Δημοσίας Διοίκησης της χώρας με την βελτίωση της αποδοτικότητας των υπηρεσιών προς τους πολίτες και την αξιοποίηση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού που υπηρετεί στο Δημόσιο τομέα της χώρας.
ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΕΩΝ
Σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα http://anasistasipasok.gr , έθεσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ την πρόταση νόμου για την δημιουργία ειδικού κεφαλαίου με την επωνυμία «Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών» (ΕΤΚΑΓ), που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του μετά από πρωτοβουλία του Γραμματέα της Κ.Ο. και Βουλευτή Αργολίδας, Γιάννη Μανιάτη. Η πρωτοποριακή ιδέα η οποία μπορεί να εγγυηθεί την βιωσιμότητα του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον πολιτών από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι και έχουν καταθέσει τα πρώτα σχόλιά τους μέσω της διαδικασίας της δημόσιας διαβούλευσης.
Την επόμενη εβδομάδα ο Γιάννης Μανιάτης θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γ. Βρούτση προκειμένου να συζητηθούν τα επιμέρους άρθρα του νόμου.
Πιο συγκεκριμένα στο εισαγωγικό κείμενο της ανάρτησης αναφέρονται τα ακόλουθα:
 

Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών
Διατυπώσαμε πριν τις εκλογές τη θέση ότι και μέσα στην κρίση υπάρχουν περιθώρια για μέτρα κοινωνικής προστασίας. Και ένα από τα πιο σημαντικά είναι η διασφάλιση μιας αξιοπρεπούς σύνταξης για τους πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τον εργασιακό τους βίο και κυρίως για τις νέες γενιές.
 
Για τον σκοπό αυτό παρουσιάζουμε την Πρόταση Νόμου για την δημιουργία ενός εθνικού κεφαλαίου – αποθεματικού για τη χρηματοδότηση των Ασφαλιστικών Ταμείων, που κατάθεσε πρόσφατα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. 
Με την πρότασή μας μεταφέρουμε πόρους στο κοινωνικό κράτος από την αξιοποίηση του εθνικού πλούτου (υδρογονάνθρακες) και την ανάπτυξη της χώρας ενδυναμώνουμε τον κοινωνικό ιστό, ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας των εργαζομένων.
Διαβάστε την Πρότασή μας, τα συγκεκριμένα άρθρα, τις θέσεις που εκφράζουμε. 
http://anasistasipasok.gr/%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%A0%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%9D%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%95%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%A4%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%9A%CE%BF%CE%B9/