Κορόιδα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κορόιδα

Ιούνιος 22, 2017 - 11:45

Δεν ήταν δυο, δεν ήταν τρεις, ήταν τρεις χιλιάδες. Κανάλια, δημοσιογράφοι, επικοινωνιολόγοι και υπουργοί -οι οποίοι προφανώς δεν έχουν κάτι πιο σημαντικό να κάνουν αυτόν τον καιρό, αλίμονο!- τους μέτρησαν και τόσους τους βρήκαν τους «Παραιτηθείτε» που συγκεντρώθηκαν προχθές στο Σύνταγμα.

Όλα κι όλα, το μέγεθος μετράει.

Όταν είμαστε πολλοί, έχουμε δίκιο, Λες και το πλήθος δεν παρανοεί. Όταν δεν είμαστε πολλοί, έχουμε άδικο και οι άλλοι μάς λένε κορόιδα.

Τέλος πάντων. Η διαμαρτυρία δεν είχε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Ασφαλώς δεν ευθύνεται αυτό για το γεγονός ότι δεν συγκεντρώθηκαν αρκετοί στο Σύνταγμα για να ζητήσουν την παραίτηση της κυβέρνησης, αλλά οι ιστοσελίδες σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν.

(Ο Κυριάκος δεν έμαθε καλά το μάθημα που τόσο υποδειγματικά παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε πλήρως τους «Αγανακτισμένους», τους έπλασε και τους χρησιμοποίησε όπως ήθελε. Όπως και τους, αιωνία τους η μνήμη!, «Δεν πληρώνω». Ο ίδιος κατέβαινε στα διόδια και τους προέτρεπε να μην πληρώνουν και τώρα, μετά την υπερήφανη διαπραγμάτευση, αμ μπήγει τον έναν σταθμό διοδίων μετά τον άλλον αμ τους λέει ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να χάσουν το σπίτι τους αφού δεν πλήρωναν τα διόδια -είπατε τίποτα, κύριε Βαξεβάνη;..)

Οι φυλές των Ελλήνων ήταν κάποτε πασόκοι και νεοδημοκράτες, κουκουέδες και δεξιοί. Σήμερα είναι «Αγανακτισμένοι», «Δεν πληρώνω», «Μένουμε Ευρώπη», «Παραιτηθείτε».

Η διαφορά ανάμεσα στις δύο καταστάσεις, είναι ότι οι περισσότεροι πασόκοι και νεοδημοκράτες προτιμούσαν να τους κοπεί το χέρι παρά να περάσουν στο απέναντι στρατόπεδο διά της ψήφου τους, ενώ οι νέες φυλές περνούν με ευκολία από το Κέντρο στη Δεξιά και από εκεί ίσως στην Ακροδεξιά και πάλι πίσω. Κάποτε επειδή οι επίδοξοι κυβερνώντες τούς τάζουν διαγραφή χρεών και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, σκίσιμο μνημονίων και νταούλια και κάποτε επειδή τους υπόσχονται απολύσεις στο Δημόσιο (έτσι, να μάθουν οι κηφήνες!). Βέβαια, όταν συγκυβερνά Αριστερά (λέμε τώρα) με Καμμένους και ψεκασμένους, και όταν οι πολιτικοί γίνονται... κανάρες που πηδούν από κόμμα σε κόμμα, τι να περιμένει κάποιος από τους πολίτες που ζαλισμένοι δεν προλαβαίνουν να πληρώνουν χαράτσια ενώ βλέπουν τη ζωή τους να υποβαθμίζεται συνεχώς;

Οι «Αγανακτισμένοι», λοιπόν, εκείνη η πρώτη «ένδοξη φυλή» των νεοελλήνων που έδειξε τον δρόμο στη νέα επανάσταση, πιάστηκαν κορόιδα -όσες χιλιάδες δεν διορίστηκαν, δηλαδή, δίνοντας τον αγώνα τον καλό... Οι «Μένουμε Ευρώπη» πρέπει να κατάλαβαν σήμερα ότι δεν είχαν κανέναν λόγο να διαμαρτύρονται εναντίον της κυβέρνησης, αφού στην πράξη είναι ο καλύτερος σύμμαχος των δανειστών και ποτέ πραγματικά δεν είχαν την πρόθεση να τα βροντήξουν και να φύγουν. Οι «Δεν πληρώνω» την... πληρώνουν κανονικά τώρα τη βόλτα με το αμάξι στις Εθνικές.

Και οι «Παραιτηθείτε» -εδώ είναι η πλάκα!- μπήκαν στο στόχαστρο των παραπάνω επειδή... είναι γραφικοί και λίγοι! Ενώ όλοι οι άλλοι είναι γνήσιοι αγωνιστές και δεν πιάστηκαν κορόιδα!

(Η Γεροβασίλη πέρυσι, όταν οι «Παραιτηθείτε» καλούσαν τον κόσμο σε διαμαρτυρία, είχε φθάσει στο σημείο να πει ότι το αίτημά τους κινείται εχθρικά στη χώρα. Εφέτος δεν είχε κάτι να πει.) 

Πρώτον, είναι ενδεικτικό της τύφλας που μας δέρνει και ντροπή οι πλανημένοι μια και δυο και τρεις να κοροϊδεύουν άλλους πλανημένους και, δεύτερον, είναι δικαίωμα και υποχρέωση ακόμα και του ενός πολίτη να διαμαρτυρηθεί ή να κάνει και κίνημα μόνος του, αρέσει-δεν αρέσει το σύνθημά του.

Σχετικό - άσχετο: Ο Ρουβίκωνας, αυτά τα μπουμπούκια, πρόγκηξε τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στο gay pride. Διότι, όπως λέει στην ανακοίνωσή του, αυτό το νέο «ανθρώπινο πρόσωπο» που πάνε να χτίσουν οι αστυνομικοί, είναι ψεύτικο, είναι μια επικοινωνιακή μάσκα και από μέσα δεν υπάρχει τίποτα. 

(Κοίτα να δεις που ο αναρχικός τον μπάτσο τον θέλει άντρα δηλωμένο με τα όλα του! Και που ο μονίμως... πορευόμενος και διά των μολότοφ διαμαρτυρόμενος αναρχικός απαγορεύει στον gay αστυνομικό να διαδηλώσει!)

Πάντως, πολύ βολεύει τους από πάνω που εμείς οι από κάτω έχουμε διαιρεθεί. Και που το ένα κορόιδο... κοροϊδεύει το άλλο.

Γαλανιάδη Εύα

Tags: