Τατούλης: Επενδύουμε στη Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση σε πρότυπο Ευρωπαϊκό Δήμο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τατούλης: Επενδύουμε στη Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση σε πρότυπο Ευρωπαϊκό Δήμο

Ιούνιος 24, 2017 - 18:28

«Αισιοδοξία ότι αυτό το επίπεδο συνεργασίας θα υπάρξει και με το άλλο μεγάλο πρόγραμμα ΒΑΑ της Περιφέρειας στο δίπολο Άργους – Ναυπλίου»

Ευρεία συζήτηση για το σύνολο των υποδομών του Δήμου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε  μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, κατά την οποία αναλύθηκε διεξοδικά το μεγάλο έργο της Περιφέρειας, το Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι η αγαστή συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου για τη ΒΑΑ στην Καλαμάτα θα δώσει ως αποτέλεσμα μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση ανάπλασης της Καλαμάτας σε επίπεδο εφαρμογής, η οποία, αφενός θα ενσωματώσει τα Ευρωπαϊκά πρότυπα αστικής ανάπτυξης, αφετέρου, θα προσδιορίσει την ταυτότητα και τον προσανατολισμό της πόλης για τις επόμενες δεκαετίες.

«Η Καλαμάτα αποτελεί τη μεγάλη πόλη και την ατμομηχανή ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας και για το σκοπό αυτό επενδύουμε πάνω από 11 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις ανάδειξής της σε πρότυπο Ευρωπαϊκής πόλης» δήλωσε ακόμα ο κ. Τατούλης και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι αυτό το επίπεδο συνεργασίας θα υπάρξει και με το άλλο μεγάλο πρόγραμμα ΒΑΑ της Περιφέρειας στο δίπολο Άργους – Ναυπλίου, «ώστε να αποκτήσουμε ένα ακόμα δυναμικό πόλο ανάπτυξης στην Πελοπόννησο».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Καλαμάτας, συζητήθηκαν ακόμη θέματα οδικών αξόνων, σχολικής στέγης, χωροταξίας και περιβάλλοντος.