Ο νέος χάρτης της γαστρονομίας στην Ερμιονίδα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο νέος χάρτης της γαστρονομίας στην Ερμιονίδα

Ιούλιος 17, 2017 - 16:06

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017, στο ξενοδοχείο AKS στο Πόρτο Χέλι, μεταξύ του Δήμου Ερμιονίδας και του Δημάρχου, κου Σφυρή Δημήτρη, της Επιτροπής Τουρισμού, με ομιλητή τον κο Λαδά Απόστολο, της Ένωσης Ξενοδόχων με εκπρόσωπο και ομιλητή τον κο Κάκαρη Δημήτρη αλλά και του δημιουργού του Οδηγού της Ελληνικής Γαστρονομίας κο Πίττα Γιώργο, παρουσιάστηκε η Α” φάση του έργου για τη διαμόρφωση του γαστρονομικού χαρτοφυλακίου της Ερμιονίδας. Η συζήτηση έγινε σε φιλικό και ευχάριστο κλίμα με πλήθος παρευρισκομένων, μελών της δημοτικής αρχής και συμβούλων της αντιπολίτευσης, εστιατόρων, παραγωγών πρωτογενούς τομέα, της εθελοντικής ομάδας του λαογραφικού εργαστηρίου με κάλυψη. Η εκδήλωση καλύφθηκε από τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Σύμφωνα, λοιπόν με τον μελετητή Γίωργο Πίττα, η συνεργασία του Δημάρχου Ερμιονίδας με το http://www.greekgastronomyguide.gr/ είχε πολύ καλά αποτελέσματα γεγονός που αποτυπώθηκε στις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων στην συζήτηση που ακολούθησε μετά την παρουσίαση.

Η παρουσίαση περιλάμβανε τρεις ενότητες:

H πρώτη ενότητα αναφερόταν στον σημαντικό ρόλο της Γαστρονομίας στη διαμόρφωση του Τουριστικού προϊόντος. Για το πώς δηλαδή, η γαστρονομία έχει εξελιχθεί ως ένα από τα πλέον καθοριστικά όπλα για την ενίσχυση της Τουριστικής ταυτότητας και του brand name κάθε περιοχής και πώς τα αγροδιατροφικά  προϊόντα μπορούν να γίνουν πρεσβευτές των τόπων τους. Η δεύτερη ενότητα περιλάμβανε την καταγραφή του Χαρτοφυλακίου της Ερμιονίδας με τα 23 πρώτα καταγεγραμμένα θέματα. Αναλύθηκε με ποιον τρόπο έγινε η επιλογή, πώς έγιναν οι συνεντεύξεις και οι φωτογραφίσεις. Τέλος παρουσιάστηκε το πώς η Ερμιονίδα και τα θέματα αυτά βρέθηκαν στην πρώτη θέση από πλευράς επισκεψιμότητας (μηχανές ανεύρεσης) στην Google! Η τρίτη ενότητα περιλάμβανε τη στρατηγική των επόμενων βημάτων και των κρίσιμων θεμάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν.

Μετά το πέρας της συζήτησης με το κοινό – που είχε μεγάλο ενδιαφέρον – το Λαογραφικο Εργαστήρι  Ερμιονίδαςhttp://www.greekgastronomyguide.gr/item/laografiko-ergastiri-dimou-ermionidas/ πρωτοπόρο πάντα σε θέματα σε εθελοντικής εργασίας, προσέφερε στους προσκαλεσμένους μια σειρά από ντόπια εδέσματα και γλυκά, που είχα την τύχη να τα γνωρίσω και να τα γευτώ κατά την επίσκεψη μου στη στέγη τους στο Κρανίδι, όταν είχα πάει για να καταγράψω τη δράση τους. Ξεχώρισαν το κοκκινιστό χταπόδιhttp://www.greekgastronomyguide.gr/item/xtapodi-kokkinisto-sto-tigani/οι ζύμες και τα ζυμαρικά http://www.greekgastronomyguide.gr/item/zymes-zymarika-ermionidas/ τους, μελιτζάνες με τραχανά http://www.greekgastronomyguide.gr/item/melitzanes-me-traxana-ermionida/ και το τουρλού-τουρλού http://www.greekgastronomyguide.gr/item/tourlou-briam-laxanika-ermionida/.  Η συνεισφορά τους στην γαστρονομική κοινότητα της Ερμιονίδας θα είναι καίρια, τόσο για τις γαστρονομικές τους γνώσεις, όσο και για τον ενθουσιασμό και το πνεύμα συνεργασίας που τις διακρίνει και που είναι τόσο αναγκαία για τη συγκρότηση των συλλογικοτήτων.

Περισσότερα …

http://www.greekgastronomyguide.gr/kati-neo-gennithike-stin-gastronomia-ermionidas/

Κάτι νέο γεννήθηκε στην γαστρονομία της Ερμιονίδας και όλοι μας περιμένουμε το αντρείωμά του. από φθινόπωρο τα νεότερα.