Χειβιδόπουλος: συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο για τους τσιγγάνους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Χειβιδόπουλος: συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο για τους τσιγγάνους

Αύγουστος 07, 2012 - 13:00

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος παραχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου στα γραφεία της  Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας με θέμα τα επανειλημμένα κρούσματα παραβατικότητας στο Νομό Αργολίδας και τις ενέργειες αντιμετώπισής της.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Αργολίδα αντιμετωπίζει προβλήματα παραβατικής συμπεριφοράς που δυστυχώς προέρχονται από την ίδια ομάδα, τους Ρομά που είναι εγκατεστημένοι σε οικισμούς στην περιοχή μας. Δεδομένου ότι υπήρξαν δημοσιεύματα που σχολίασαν την αναγκαιότητα παρέμβασης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, ο Αντιπεριφερειάρχης τοποθετήθηκε σχετικά τονίζοντας ότι έχει ήδη προβεί σε ενέργειες για την πρακτική επίλυση των προβλήματων επιλέγοντας τη σιωπηρή δράση και όχι τις δημόσιες δηλώσεις που συχνά παραμένουν στα λόγια. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη έρθει σε επαφή με τους  αρμόδιους φορείς και όργανα της συντεταγμένης πολιτείας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα κατά τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.
Συγκεκριμένα είχε επαφές:
 Με την Αστυνομική Διεύθυνση η οποία δεσμεύτηκε για την εφαρμογή συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου με άξονες τη ανελλιπή αστυνόμευση, την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων, τη σύλληψη των καταδικασθέντων και γενικότερα την υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων που θα έχουν διάρκεια και αποτελεσματικότητα. Τονίστηκε ότι αυτό που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι όχι μόνο οι εξάρσεις παραβατικότητας αλλά και η συνεχόμενη παραβατική δραστηριότητα όπως είναι το ζήτημα των ναρκωτικών, αλλά και να στηριχθούν και οι ίδιοι οι Ρομά που πιέζονται από μέλη της ομάδας τους να συμμετέχουν σε τέτοιες δραστηριότητες.
 Με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να αναπτυχθούν οι υποδομές στις περιοχές των οικισμών προκειμένου να σταματήσει η υποβάθμισή τους καθώς και να αναπτυχθούν εκεί νόμιμες δραστηριότητες ως μέτρο που θα περιορίσει την ανάπτυξη παρανόμων δραστηριοτήτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι αποτελέσματα μπορεί να φέρει μόνο η εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου της Αστυνομίας και του αναπτυξιακού σχεδιασμού των Δήμων και όχι οι ομάδες αυτοοργάνωσης πολιτών και απευθυνόμενος προς τους Ρομά δήλωσε ότι η Αργολίδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Τέλος τόνισε ότι εάν δεν υπάρξει κινητοποίηση εκ μέρους της συντεταγμένης πολιτείας μέχρι το τέλος του μήνα, τότε και η Περιφερειακή Ενότητα θα διαμαρτυρηθεί μαζί με τους πολίτες ακόμη πιο δυναμικά.
Ενημέρωσε επίσης ότι μαζί και με τον Περιφερειάρχη έχει κάνει παρέμβαση προς τον κ. Δένδια ώστε να ενισχυθούν τα αστυνομικά τμήματα της Αργολίδας για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη έμψυχου υλικού αλλά και να δημιουργηθεί αστυνομικό τμήμα στην Επίδαυρο. Επίσης ασκείται πίεση για να επιλυθούν τα προβλήματα στέγασης των υπηρεσιών της Αστυνομίας και μέσω χρηματοδοτικού προγράμματος του ΕΣΠΑ να αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός της αστυνομίας αλλά και της πυροσβεστικής. Επεσήμανε ακόμη ότι έχει γίνει συνεννόηση α) με τις υπηρεσίες της Πολεοδομίας, που πλέον ανήκει στην αρμοδιότητα των Δήμων, ώστε να συσταθούν οι επιτροπές και τα συνεργεία κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων που βρίσκονται και στους οικισμούς των Ρομά, καθώς και β) με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση φαινομένων κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού ώστε να ειδοποιείται άμεσα η αστυνομία.(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)