Αξιοποίηση των γραμμών του ΟΣΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αξιοποίηση των γραμμών του ΟΣΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (video)

Αύγουστος 08, 2012 - 09:45

Σημαντικό πόλο τουριστικής ανάπτυξης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρεί τη σιδηροδρομική γραμμή ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης για το σκοπό αυτό έχει συνεχείς επαφές με εκπροσώπους του οργανισμού για την αξιοποίηση του υφιστάμενου νέου δικτύου με διάφορους τρόπους.
Οι προτάσεις της Περιφέρειας κοινοποιήθηκαν στον πρόεδρο του ΟΣΕ Παναγιώτη Θεοφανόπουλο και στον νέο διευθυντή κ. Σαμπατακάκη στη διάρκεια συνάντησης που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη και μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για προεκτάσεις του προαστιακού από το Λουτράκι έως την οδό Αιγαίου και από το Κιάτο ως το Ρίο, ενώ ζητείται να επαναλειτουργήσουν οι διαδρομές Κόρινθος- Μυκήνες- Άργος - Ναύπλιο και Καλαμάτα- Μεσσήνη- Αχλαδόκαμπος- Παραδείσια ενώ στις άλλες διαδρομές θα υπάρξει ανάπτυξη μέσω τρενοποδηλάτων ή τοποθέτησης φωτοβολταϊκών πάνελς.
Όπως ανέφερε και η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου σε δηλώσεις της σκοπός τους είναι η αξιοποίηση να γίνει με τα λιγότερα δυνατά χρήματα, αφού ήδη έχουν δοθεί μεγάλα ποσά για τον εκσυγχρονισμό της γραμμής και να υπάρξει αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αφού τα έργα που σχεδιάζει η Περιφέρεια έχουν ως στόχο την ανταποδοτικότητα.

a4G2himHtvs