Γιάννης Γκιόλας σε Άδωνη Γεωργιάδη:Κουκουλώσατε, ανεχθήκατε και καλύψατε μια φαύλη κατάσταση στο Ερρίκος Ντυνάν (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γιάννης Γκιόλας σε Άδωνη Γεωργιάδη:Κουκουλώσατε, ανεχθήκατε και καλύψατε μια φαύλη κατάσταση στο Ερρίκος Ντυνάν (βίντεο)

Αύγουστος 04, 2017 - 08:34

Τις ξεκάθαρες  και  συγκεκριμένες πολιτικές  ευθύνες της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας –επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ- στο θέμα του ΄΄Ερρίκος Ντυνάν’’  ανέδειξε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας  ,στη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής.

Στην επιτροπή που διερευνά ,ήδη , διεξοδικά , το κεφάλαιο ΄΄Ερρίκος Ντυνάν΄΄  κατέθεσε ως μάρτυρας ο πρώην Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης που δέχτηκε καταιγισμό ερωτημάτων από τον κ. Γκιόλα  αναφορικά με τους χειρισμούς της τότε πολιτικής ηγεσίας   στα προβλήματα  του νοσοκομείου-ιδρύματος  το οποίο οδηγήθηκε σε πλειστηριασμό.

Ο κ. Γκιόλας   καταλόγισε ευθέως   στον κ. Γεωργιάδη  αλλά και σε όσους  διατέλεσαν υπουργοί την επίμαχη περίοδο  συγκριμένες ευθύνες  σε σχέση με το έλεγχο,  την ανοχή σε ατασθαλίες , την έλλειψη εναλλακτικού πλάνου  για την αποφυγή πλειστηριασμού κλπ.

΄΄ Κουκουλώσατε,  καλύψατε, ανεχτήκατε  μια φαύλη κατάσταση που επικρατούσε στο   Ερρίκος Ντυνάν΄΄ , και οδηγήσατε το νοσοκομείο  στον πλειστηριασμό ΄΄ επισήμανε ο κ. Γκιόλας.

Ο βουλευτής Αργολίδας υπέβαλε ερωτήματα στον κ. Γεωργιάδη αναφορικά με τις πολιτικές-ποινικές ευθύνες που καταλογίστηκαν (  ή όχι)  από το 1999 -που ιδρύθηκε το  ΄΄Ε.Ν.’’ -   , αν οι  τότε  εκπρόσωποι του Υπουργείου στο  Ίδρυμα  κατήγγειλαν τις ατασθαλίες, γιατί  ανέχθηκαν   να φτάσουν σε ..δυσθεώρητα ύψη τα δωρεάν νοσήλεια κλπ.

Περισσότερα από  το διάλογο  Γκιόλα-Γεωργιάδη  , στην επιτροπή της Βουλής, στο βίντεο που ακολουθεί…                                        

https://www.youtube.com/watch?v=XW4WvETcWTk