Ελεύθερος με εγγύηση ο 65χρονος Καλαματιανός που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ελεύθερος με εγγύηση ο 65χρονος Καλαματιανός που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία

Αύγουστος 04, 2017 - 22:35

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή Καλαμάτας ο 65χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα και κατηγορείται για αδικήματα που αφορούν παιδική πορνογραφία.

Χθες το πρωί οδηγήθηκε στον ανακριτή, όπου προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις που κατηγορείται, έχοντας συνειδητοποιήσει πλέον τη σοβαρότητα των κατηγοριών.
Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αποφασίσθηκε να μείνει ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ.

Ο 65χρονος θα οδηγηθεί σε δίκη που θα ορισθεί και αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για πορνογραφία ανηλίκου και συγκεκριμένα προμήθεια, απόκτηση, κατοχή τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και διάθεση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Με τις επιβαρυντικές περιστάσεις ότι ο δράστης ενεργούσε «κατά συνήθεια» και ότι η παραγωγή του υλικού της παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με την ανάγκη που εκμεταλλεύτηκε ο δράστης της παραγωγής σε βάρος ανηλίκων που δεν είχαν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, τελεσθείσα με ηλεκτρονικό υπολογιστή με τη χρήση του διαδικτύου.

Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του 65χρονου από στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί από τον οργανισμό NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), ο οποίος εδρεύει στις ΗΠΑ και τα οποία τον Ιούλιο του 2016 γνωστοποιήθηκαν στην Europol.

Ο συγκεκριμένος οργανισμός συντάσσει αναφορές για χρήστες του διαδικτύου για τους οποίους έχει διαπιστωθεί ότι κατέχουν ή και διαμοιράζουν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Αρχικά εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη από την Ελλάδα, ο οποίος απέκτησε πρόσβαση στην ιστοσελίδα διαδικτύου στην Αμερική με τον τίτλο «Chatstep» και διαμοίρασε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
 
Οι ελληνικές Αρχές, σε συνεργασία με τον πάροχο υπηρεσιών ίντερνετ, έπειτα από άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, εντόπισαν το ηλεκτρονικό ίχνος, το οποίο αντιστοιχούσε στη διεύθυνση κατοικίας του 65χρονου στην Καλαμάτας. Όπως φαινόταν, στις 2 Ιουλίου του 2016, μέσω email, κατείχε και διαμοίρασε μια φωτογραφία, η οποία έχει χαρακτηρισθεί από την Αστυνομία ότι περιέχει στοιχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. 
Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του βρήκαν και κατάσχεσαν 7 σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικού υπολογιστή και 2 φορητά μέσα αποθήκευσης (USB). Όλα έχουν σταλεί  στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.
Επίσης, κατά την έρευνα στο σπίτι του οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα φορητό υπολογιστή, από τον οποίο διαπιστώθηκε ότι είχε πρόσβαση στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα στην Αμερική, ενώ βρέθηκε και η φωτογραφία που η Europol και ο οργανισμός NCMEC τους είχε προωθήσει ως υλικό παιδικής πορνογραφίας.
 
(Το ρεπορτάζ της Βίκυς Βετουλάκη στο tharosnews.gr)