Περιφέρεια: Η απόφαση του ΦοΔΣΑ ενισχύει τον διαγωνισμό μας για τα απορρίμματα (Video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Περιφέρεια: Η απόφαση του ΦοΔΣΑ ενισχύει τον διαγωνισμό μας για τα απορρίμματα (Video)

Αύγουστος 09, 2012 - 13:55

Επιστολή στην ειδική γραμματέα περιβάλλοντος κ. Καραβασίλη για τις χωματερές από τον περιφερειάρχη
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με ανακοίνωσή της  χαιρετίζει την χθεσινοβραδυνή απόφαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου με την οποία αποφασίστηκαν οι θέσεις για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων. Θέμα που δημοσιεύσαμε στο www.argolidaportal.gr φιλοξενώντας τις δηλώσεις των δημάρχων Ευρώτα, Ερμιονίδας και Τρίπολης.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται: Η σημαντική αυτή απόφαση βάζει τέλος στην άγονη και επικίνδυνη τακτική της παράνομης απόρριψης των απορριμμάτων σε Χώρους  Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) και αποτελεί σημαντικό βήμα προσαρμογής στις απαιτήσεις του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) και της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας.
Συγχρόνως, αναδεικνύει την ορθότητα του σχεδιασμού και της επιμονής της Περιφέρειας τόσο στο θέμα της παύσης λειτουργίας των ΧΑΔΑ ως απαίτηση για την νόμιμη προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων, όσο και στην ταχύτατη και έγκαιρη δημοπράτηση του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων σε επίπεδο Περιφέρειας.
Ο διαγωνισμός, που θα ολοκληρωθεί στους επόμενους 6-8 μήνες, θα δώσει λύση όχι μόνο στην οριστική διαχείριση αλλά και στην προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων. Καθίσταται λοιπόν σαφής η σημασία της χθεσινής απόφασης του ΦοΔΣΑ να προχωρήσει άμεσα στη χωροθέτηση των θέσεων προσωρινής διαχείρισης (κομποστοποίησης και δεματοποίησης) σε συμμόρφωση  με τις απαιτήσεις του ΠΕΣΔΑ, αφού αυτές οι θέσεις θα αποτελέσουν σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΠΕΣΔΑ τις θέσεις των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων όπου οι Δήμοι θα μεταφέρουν τα απορρίμματά τους και θα τα παραδίδουν στο σύστημα επεξεργασίας.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναμένει ως επόμενο βήμα του ΦοΔΣΑ την ταχύτατη αδειοδότηση και λειτουργία της προσωρινής διαχείρισης και την ουσιαστική συμμόρφωση με την νομιμότητα και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑ. ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ
Δείτε και το βίντεο με τις δηλώσεις της κας Νικολάκου όπου γίνεται γνωστή και η αποστολή επιστολής στην ειδική γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Καραβασίλη από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου με την οποία ζητείται ο έλεγχος των χωματερών και η ενημέρωση για τυχόν παραλείψεις και παρανομίες ώστε να επιρρίπτονται ευθύνες όταν και όπου απαιτείται…
 

WOCEdnZTRZ0