Η πρόταση Γραμματικόπουλου για το ΞΕΝΙΑ γίνεται πράξη σε Ναύπακτο και Σπάρτη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η πρόταση Γραμματικόπουλου για το ΞΕΝΙΑ γίνεται πράξη σε Ναύπακτο και Σπάρτη

Αύγουστος 06, 2017 - 12:52

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Η πρόταση του Χρήστου Γραμματικόπουλου να πάρει ο Δήμος το εγκαταλελειμμένο ΞΕΝΙΑ και να το μετατρέψει σε Συνεδριακό Κέντρο διεθνούς εμβέλειας, παίρνει σάρκα και οστά στους Δήμους Ναυπάκτου και Σπάρτης ( Κέντρα πολιτισμού τα πρώην Ξενία Ναυπάκτου, Σπάρτης). Στους δύο αυτούς Δήμους έχουν περιέλθει τα αντίστοιχα ΞΕΝΙΑ και με κοινοτική χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα: "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020" του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με δικαιούχους τους δήμους εξασφάλισαν από 2 εκ. ευρώ έκαστος.
Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο(16-12-2016) στο δημοτικό συμβούλιο ο Χρήστος Γραμματικόπουλος είχε προτείνει ο Δήμος να διεκδικήσει το ΞΕΝΙΑ προκειμένου να το μετατρέψει σε Συνεδριακό Κέντρο διεθνούς εμβέλειας (16 Δεκ.2016 πρόταση Γραμματικόπουλου για ΞΕΝΙΑ (video)). Είχε τονίσει τότε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου ότι ο στόχος είναι μεν δύσκολος αλλά όχι αδύνατος και επίσης ότι είναι αδιανόητο το Ξενία να σαπίζει τόσα χρόνια και ο Δήμος να παραμένει θεατής, προσθέτοντας ότι έφτασε η ώρα να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να ζητήσουμε από την ΕΤ.Α.Δ. ΑΕ, που νοικιάζει το συγκρότημα στην εταιρία ΑΡΓΟΛΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ, να παραχωρηθεί το Ξενία στο Δήμο με σκοπό την ανακαίνιση και μετατροπή του, σε Συνεδριακό Κέντρο διεθνούς εμβέλειας. Η εξέλιξη στους Δήμους Ναυπάκτου και Σπάρτης ασφαλώς τον δικαιώνει αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο.
Ο Χρήστος Γραμματικόπουλος έχει προσδιορίσει εδώ και χρόνια ότι το όραμα του για το Ναύπλιο και το Δήμο ευρύτερα είναι να καταστεί προοδευτικά ένα Πολιτιστικό - Τουριστικό Κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου. Επομένως η δημιουργία ενός εμβληματικού Συνεδριακού Κέντρου, όπως σαφέστατα μπορεί να γίνει το ΞΕΝΙΑ, είναι ένα από τα βασικότερα θεμέλια αυτού του οράματος.

Στο VIDEO που ακολουθεί μπορείτε να δείτε όλη την πρόταση Γραμματικόπουλου τον Δεκέμβριο του 2016 για το ΞΕΝΙΑ.  https://youtu.be/StvAFl50cII