Σύσκεψη στην Περιφέρεια παρουσία Λυκουρέντζου για τις φωτιές (photos&video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σύσκεψη στην Περιφέρεια παρουσία Λυκουρέντζου για τις φωτιές (photos&video)

Αύγουστος 10, 2012 - 15:13

φωτογραφία EUROKINISSI Βασίλης Παπαδόπουλος

Φωτογραφίες Βασίλης Παπαδόπουλος - Eurokinissi

-Ιεράρχηση προτεραιοτήτων για την κάλυψη των αναγκών της πληγείσης περιοχής...

-Κοινή παραδοχή ότι η ατιμωρησία οδηγεί σε ανάλογες πράξεις

- Πρέπει να δοθεί βαρύτητα στην πρόληψη

Σύσκεψη με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και με την παρουσία του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα - μετά την κήρυξη της πληγείσης περιοχής σε εκτάκτου ανάγκης πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη. Στην σύσκεψη συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες, οι αντιπεριφερειάρχες Νικολάκου, Γιαννακούρας, Πουλάς, οι δήμαρχοι Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας και Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης και οι διοικητές της ΠΥ κ. Ρούμπος και της Αστυνομίας κ. Γεωργακόπουλος, καθώς και άλλα στελέχη της ΠΥ.

Στην διάρκεια της σύσκεψης έγινε μία αναφορά στα γεγονότα και στις ενέργειες που έλαβαν χώρα για την κατάσβεση της φωτιάς (ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και η φωτιά βρίσκεται σε σχετικό έλεγχο, αφού οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς) ενώ επισημάνθηκαν και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις ελλείψεις που υπάρχουν στην πυροσβεστική όπως για παράδειγμα κάποια λάστιχα, σε κάποια οχήματα δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες εργασίες συντήρησής τους και φυσικά τονίστηκε πως δεν υπήρξαν και τα απαραίτητα εναέρια μέσα αφού μαίνονταν και σε άλλες περιοχές της χώρας φωτιές. Η γραφειοκρατία έπαιξε και εδώ ρόλο αφού πολλά οχήματα των δήμων δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν γιατί δεν είχαν πινακίδες.

ΕΡΓΟ ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ

Όπως είπε και ο διοικητής των ΠΥ κ. Ρούμπος οι φωτιές που κατέστρεψαν για μία ακόμα φορά την Αρκαδία ήταν έργο εμπρηστών αφού την ίδια ώρα υπήρχαν σε πολλά σημεία νέες εστίες και για το λόγο αυτό ήταν δύσκολο να τεθούν και γρήγορα υπό έλεγχο οι φωτιές.

Πλέον θα γίνει καταγραφή των αναγκών που θα υπάρξουν για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της πληγείσης περιοχής ενώ θα πρέπει όπως ανέφερε και ο κ. Λυκουρέντζος να ληφθεί μέριμνα και για το περιβάλλον, για αναδασώσεις, αφού η φωτιά αυτή μετά από πέντε χρόνια από τις φωτιές του 2007 δημιούργησε σοβαρότερο πρόβλημα, αφού περιόρισε κατά πολύ τη δυνατότητα της φύσης για αναγέννηση... Για το λόγο αυτό πρέπει να συμβάλλουν όλοι για να ξαναπρασινίσει η περιοχή με τεχνητά μέσα.

Η συνεργασία Περιφέρειας και Κυβέρνησης είναι δεδομένη τονίστηκε και από τον κ. Τατούλη και από τον κ. Λυκουρέντζο και μάλιστα ο υπουργός συνεχάρη και επικρότησε όλους τους εμπλεκόμενους για τις δράσεις στις οποίες προχώρησαν και για την προσπάθεια την οποία κατέβαλλαν για να μην έχουμε χειρότερα...

Παρακολουθήστε σε βίντεο αποσπάσματα από τη σύσκεψη στην Περιφέρεια για τις φωτιές...

Εδώ οι δηλώσεις Λυκουρέντζου στη διάρκεια της σύσκεψης (Φωτογραφίες Βασίλης Παπαδόπουλος - Eurokinissi (fhttp://www.youtube.com/watch?v=t24gSJnQ83o&list=UUhJItazb1HnIEt20Ti9aY0Q&index=1&feature=plcp

opctpVFiT10

g_BqHvTeONk