«Το ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Το ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

Αύγουστος 22, 2017 - 15:12

Τις καλύτερες εντυπώσεις αφήνουν οι παραστάσεις του «Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2017» που παρουσιάζονται στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους. Το πλήθος του κόσμου από την πόλη μας, τις γύρω περιοχές και τους επισκέπτες του καλοκαιριού αποκομίζουν τις καλύτερες εντυπώσεις και σχολιάζουν με τα καλύτερα λόγια τις αξιόλογες παραστάσεις που φέτος παρουσιάστηκαν στο Αρχαίο Θέατρο της πόλης μας. «Λυσιστράτη», «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», «Ζορμπάς», οι συναυλίες με την Πρωτοψάλτη και τον Ξαρχάκο, τον Σκουλά και το Θαλασσινό, εντυπωσίασαν το πολυπληθές ελληνικό και ξένο κοινό που κατέκλυζε το Αρχαίο Θέατρο.  
 Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, άλλη μια αξιόλογη μουσικοθεατρική παράσταση «Το ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» η παράσταση που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς, θα παιχθεί στο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΥΣ στις 8.30 το βράδυ. Η μεγαλύτερη παραγωγή του καλοκαιριού, με θέμα τη ζωή και το έργο του Νίκου Καββαδία, σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2017» που διοργανώνει η ΚΕΔΑΜ.
Από την Βάρδια και την ποίηση του Νίκου Καββαδία, στη συγκλονιστική μελοποίηση του Θάνου Μικρούτσικου, η παράσταση, μας ταξιδεύει στον κόσμο των θαλασσινών, των λιμανιών, των εφήμερων ερωτών, στη φυγή. Το ταξίδι για το ταξίδι.
Θέατρο, χορός, μουσική, κινηματόγραφος, σε μια σκηνική συνύπαρξη που αποκαλύπτει το πορτρέτο του Νίκου Καββαδία μέσα από την ποίηση, τη ζωή και το έργο του, με κυρίαρχες τις μουσικές και τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου.
Ιστορικές αναφορές, μαρτυρίες αλλά και φανταστικές συναντήσεις σε υποθετικούς χρόνους και χώρους και κυρίως η θάλασσα, τα λιμάνια, η ζωή των ναυτικών, οι γυναίκες, «το ταξίδι για το ταξίδι» είναι τα βασικά υλικά που συνθέτουν το σενάριο του σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη με τη συμβολή των συνεργατών του Παναγιώτας Πανταζή, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και Βίκης Παναγιωτοπούλου.
Οι μουσικές και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου περασμένα πλέον στο DNA της μουσικής μας μνήμης εξακολουθούν να αποκαλύπτουν και να φωτίζουν κάθε φορά, τις πολυάριθμες διαστάσεις του ποιητικού έργου του Νίκου Καββαδία, που όπως ο ίδιος ο συνθέτης πιστεύει, ¨μίλησε για την ελευθερία, για την αξία της ανατροπής, για τη δύναμη της ζωής χωρίς συμβάσεις¨.
Ο Θέμης Μουμουλίδης, εμπνευστής και σκηνοθέτης της παράστασης παρουσιάζει την ανανεωμένη εκδοχή της, φωτίζοντας νέες εκφάνσεις της λεπτής δραματουργίας που συνθέτουν τη ζωή και το έργο του ποιητή, αλλά και τις μουσικές του συνθέτη.
Η κινηματογραφικής σύλληψης αφήγηση της παράστασης ζωντανεύει με τις ερμηνείες των Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκου Αρβανίτη, Ιωάννη Παπαζήση, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και 20 ακόμη ηθοποιών, χορευτών μουσικών επί σκηνής. Η πραγματικότητα βυθίζεται στον κόσμο του φανταστικού καθώς επιχειρεί να φωτίσει τις διασυνδέσεις αλλά και τις εκλεκτικές συγγένειες του Καββαδία με μεγάλες προσωπικότητες της εποχής του.
O σκηνικός χώρος, με την υπογραφή του Γιώργου Πάτσα, δημιουργείται και εναλλάσσεται μέσα από παράλληλες προβολές υπηρετώντας την κινηματογραφική δομή της παράστασης.
Ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο επί σκηνής οδηγούν την Ρίτα Αντωνοπούλου τον Κώστα Θωμαΐδη και την Μαριάννα Πολυχρονίδη, που ως τραγουδιστές αλλά και ως δρώντα πρόσωπα, ερμηνεύουν τα κλασικά, αγαπημένα σε τρεις γενιές τραγούδια.
Σκηνοθεσία – Σενάριο: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Με τη συνεργασία των: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΤΑΖΗ, ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Σκηνικό- κοστούμια: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΣΑΣ
Χορογραφία: ΣΕΣΙΛ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ
Μουσική Επιμέλεια: ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Σχεδιασμός Ήχου: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτισμοί: ΣΑΚΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ
Video: NIKOΣ TΣΙΜΟΥΡΗΣ
Βοηθός σκηνοθέτης: ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Βοηθός σκηνοθέτη: ΒΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Οργάνωση παραγωγής: ΜΑΤΡΩΝΗ ΦΑΓΑ - ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Artwork: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΒΙΖΑΚΗ
Επικοινωνία: ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΡΟΥ
Παραγωγή: 5η Εποχή Τέχνης

Τους ρόλους ερμηνεύουν:
ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΙΝΑΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΑΛΜΑΣ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΟΥΤΑΦΗ, ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ, ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΦΑΛΕΛΑΚΗΣ,
ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΑΦΙΔΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΟΥΡΖΟΥΛΙΔΗΣ, ΝΑΤΑΣΣΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ κ.α.
 
Τραγουδούν: ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ

Τιμές εισιτηρίων
15 ευρώ (γενική είσοδος)
12 ευρώ (μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, ΑΜΕΑ, άνω των 65)
Δωρεάν (παιδιά κάτω των 6 ετών)

Προπώληση εισιτηρίων
ΑΡΓΟΣ
Βιβλιοπωλείο ¨Δουλτσίνος 1964¨ (Κορίνθου 11)
En Lefko café bar (Βασ. Γεωργίου Β3)
ΝΑΥΠΛΙΟ
Κατάστημα ¨Γερμανός¨(Άργους 6)  
Βιβλιοπωλείο Albatros (Μικράς Ασίας 30 & Χαριλάου Τρικούπη)
Προπώληση στο ίντερνετ: www.viva.gr
Στην προπώληση ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων στην τιμή των 12 ευρώ.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Πέτρος Διολίτσης

Ημερομηνία: 
Κυριακή, 3 Σεπτέμβριος, 2017 - 20:30