Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Μεσσηνία (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Μεσσηνία (φωτογραφίες)

Αύγουστος 13, 2012 - 18:04

φωτογραφία eurokinissi

Την πρώτη του επίσκεψη ως Πρωθυπουργός της Ελλάδος πραγματοποιεί ο Αντώνης Σαμαράς στον τόπο καταγωγής του την Μεσσηνία με την ευκαιρία των ολιγοήμερων διακοπών.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Δημαρχείο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσα όπου έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη από τον Δήμαρχο της Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα .

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε μεταξύ άλλων κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο  :

«Κύριε Δήμαρχε,
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Επιτρέψτε μου να είμαι λιτός. Είμαι πάντα εκείνο που ήμουν και εκείνος που ξέρετε.
Ήρθα και εγώ στον τόπο μου για να πάρω δύναμη. Και να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες, αυτές τις άγιες μέρες, καλή Παναγιά.
Θέλω να γνωρίζετε ότι, η σημαία του αγώνα για όλη την Ελλάδα είναι ψηλά. Αγωνιζόμαστε προκειμένου να πετύχουμε το στόχο, που δεν είναι άλλος, από τη γρήγορη έξοδο της Χώρας από την κρίση. Και προς την κατεύθυνση αυτή, καλώ όλους τους Έλληνες, πέρα και πάνω από κόμματα, να είμαστε μία ενωμένη γροθιά. Γιατί τώρα είναι η Ελλάδα που μετράει και τίποτα άλλο. Και είμαι βέβαιος, ότι με τη βοήθεια της Παναγιάς, θα κερδίσουμε. Μάχη δύσκολη, ανηφορική, δύσβατη, με συνεχείς αναταράξεις, θα την κερδίσουμε».

Αμέσως μετά ο δήμαρχος της Καλαμάτας παρέθεσε γεύμα στον Αντώνη Σαμαρά , ο Πρωθυπουργός αναχώρησε για τον τόπο καταγωγής τους την Πύλο όπου το απόγευμα εγκαινίασε την  έκθεση «Βυθισμένα Ταξίδια, Ανθρώπινες Εξερευνήσεις: Ιχνη σημαίνοντα στις θάλασσες της Πελοποννήσου» της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, στο κτήριο Πασά στο Φρούριο της Πύλου και στις 8 το βράδυ στην επίσημη παρουσίαση της επανέκθεσης της συλλογής του Γάλλου Φιλέλληνα Rene Puaux στην οικία Τσικλητήρα  και  θα περάσει και λίγες ημέρες κοντά σε αγαπημένα του πρόσωπα και θα έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας και κρίσιμης σε όλα τα επίπεδα.(φωτογραφίες eurokinissi)  www.messiniaportal.gr     www.argolidaportal.gr