Ξίνισε ο ΕΝΦΙΑ...

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ξίνισε ο ΕΝΦΙΑ...

Αύγουστος 29, 2017 - 12:49

Ο Τρύφων Αλεξιάδης κουράστηκε να του πετάνε τα μούτρα τα ίδια και τα ίδια και εξανέστη. Εξανέστη το αγορι και χαρακτήρισε «περσινά ξινά σταφύλια» την υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ!

Τον αντισυνταγματικό, άδικο φόρο που «δεν μειώνεται», έτσι έλεγε ο Αλέξης, αλλά «καταργείται»!

Δηλαδή, διπλασιάζεται. Αυτό μάλλον σημαίνει στο κατά ΣΥΡΙΖΑ λεξικό της νεοελληνικής το ρήμα «καταργώ».

Και, επίσης, επιβάλλεται όπως λάχει. Καθότι ένα ακίνητο στη Μύκονο, ξέρετε, αυτό το φτωχονήσι, εκεί που ο Γιουσέιν Μπολτ μέσα σε δύο ώρες ξόδεψε περίπου 90.000 δολάρια, χρεώνεται ΕΝΦΙΑ 300 ευρώ ενώ ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη 1.300 ευρώ.

Λογικό, λέει το κράτος: το διαμέρισμα στην Κυψέλη είναι εντός σχεδίου πόλης ενώ το εξοχικό στη Μύκονο δεν είναι! Επειδή η Μύκονος είναι νησί!

Ξίνισε, λοιπόν, για την κυβέρνηση το επιχείρημα περί υπόσχεσης κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και φτου κακά, δεν μπορούμε πια να τους το τρίβουμε στην κασίδα. Μια κυβέρνηση έπεσε από τον ΕΝΦΙΑ, είπε ο δημοσιογράφος του Σκάι, και ο Τρύφων απάντησε: «Αφού ο κόσμος ψήφισε».

«Σε ό,τι αφορά το θέμα του ΕΝΦΙΑ και της φορολογικής πολιτικής, να θυμίσω ότι είμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης να αντιμετωπίσουμε μια κρίση που άλλοι δημιούργησαν. Κάποια πετυχαίνουμε, κάποια όχι», είπε.

Ναι, Τρυφωνάκο. Αν σου πετύχει η... μπουγάτσα τύφλα να έχει το... παστίτσιο.

Ευτυχώς που δεν έμεινε κάτι άλλο να τάξετε εκτός από δωρεάν ίντερνετ και γκομενάκια σε κάθε μειράκιον, ομού μετά διπλώματος οδήγησης, μπας και σας ψηφίσει!..