«Το μεγάλο μας τσίρκο» στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Το μεγάλο μας τσίρκο» στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

Σεπτέμβριος 01, 2017 - 12:02

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 στο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΥΣ στις 9  το βράδυ στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2017» που διοργανώνει η ΚΕΔΑΜ και σε συνδιοργάνωση με την Δ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, θα παιχθεί η παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
«Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ι. Καμπανέλλη είναι ένα αλληγορικό έργο που διηγείται την ιστορία και τις ταλαιπωρίες του ελληνικού κράτους από τον ερχομό του Όθωνα το 1833 μέχρι την Κατοχή. Μέσα από τραγούδια σατιρικά και δραματικά επεισόδια, το έργο διατρέχει όλες τις σημαντικές στιγμές της ελληνικής ιστορίας: η Τουρκοκρατία, η βασιλεία του Όθωνα, η Μικρασιατική καταστροφή, ο πόλεμος του 1940 είναι ορισμένοι μόνο από τους βασικούς σταθμούς της πορείας που περιγράφονται σ’ αυτό το έργο-ντοκουμέντο, που παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο και επίκαιρο στις μέρες μας όσο ποτέ. Ένα εμβληματικό έργο που αποτελεί σταθμό όχι μόνο για το νεοελληνικό θέατρο, αλλά και για τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική ελληνική ιστορία.
Σκηνοθεσία: Αχιλλέας Μπαντανάς
Τραγουδιστής: Γιώργος Ζαμάνης
Διανομή
Ρωμιός: Αχιλλέας Μπαντανάς
Ρωμιάκι: Λία Χριστοδούλου
Κολοκοτρώνης: Γιώργος Τασιάς
Πρόεδρος: Σοφία Χρόνη
Μεγάλες Δυνάμεις:
Αγγλία :Νίκος Μουτάφης
Αυστρία: Τάσος Καρνέζης
Γαλλία: Ιφιγένια Οικονόμου
Ρωσία: Ηρακλής Δαρλάσης
Καραγκιόζης-Φυλακισμένος: Πασχάλης Χρυσικός
Χορωδοί
Κάλια Μπρα, Μαρία Βρυσούλη, Γιούλα Κουκουμέλου, Γαρυφαλλιά Χατζηκωνσταντίνου, Μαρία Ραζή, Σοφία Σχοινοχωρίτη, Μαριλία Σιαχάμη, Άρτεμις Χαβιαράκη, Σοφία Ραζή, Χαρίνη Καλούδη, Λία Χατζηκωνσταντίνου, Παγώνα Μωραίτη, Δήμητρα Μπεζιργιάνη, Κατερίνα Κουκάκη, Αγγελική Βλαντούση, Μαρία Μπαντανά, Ελένη Κατριλιώτη, Μαριλένα Κοττή, Ντίνα Κλειάσιου, Ελπίδα Μπουτσέλη
Την Διεύθυνση της χορωδίας της Νέας Κίου και της ορχήστρας έχει ο Αρχιμουσικός Θεοδόσης Αντωνιάδης
Συμμετέχει το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Νέας Κίου
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Πέτρος Διολίτσης