Τελετή εορτασμού των 180 χρόνων από την ίδρυση της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Αρχαία Επίδαυρο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τελετή εορτασμού των 180 χρόνων από την ίδρυση της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Αρχαία Επίδαυρο

Σεπτέμβριος 18, 2017 - 15:03

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Πρόσκληση για την τελετή εορτασμού των 180 χρόνων από την ίδρυση της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Καθηγητής Πέτρος Π. Σφηκάκης έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην τελετή εορτασμού των 180 χρόνων από την ίδρυση της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 17:30 στο Αρχαίο Θέατρο Ασκληπιείου της Επιδαύρου.
Ο Δήμος Επιδαύρου συμμετέχει και στηρίζει την συγκεκριμένη εκδήλωση λόγω της υψίστης σπουδαιότητάς της και της σχέσης της με το Ασκληπιείο Επιδαύρου ως ιαματικό κέντρο της Αρχαιότητας και της ευρύτερης προσπάθειας που γίνεται για τη σύσταση Δικτύου Πόλεων με Αρχαία Ασκληπιεία, με την επωνυμία “Δίκτυο Ασκληπιείων-Δρόμοι της Ίασης”.
Στην προσπάθεια αυτή συνεργάζονται οι Δήμοι Επιδαύρου, Κω και Τρικκαίων, το Υπουργείο Πολιτισμού, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
17.30-18.30 Περιήγηση στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου και στο Αρχαιολογικό Μουσείο
18.30            Έναρξη της εκδήλωσης στο Αρχαίο Θέατρο
18.30 -19.00 Χαιρετισμοί
19.00 –19.20 Ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή Βασιλείου Λαμπρινουδάκη με τίτλο: «Ένα ταξίδι στην Ιστορία της Υγείας»
19.20-19.40 «Πλούτος» του Αριστοφάνη: Διασκευή μέρους της κωμωδίας από τη Θεατρική Ομάδα Φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.
19.40-20.00 Μουσικό Δρώμενο
                Α΄ μέρος: απαγγελία μέρους τραγωδιών και άσματα από τον Επίκουρο Καθηγητή Τμήματος Μουσικών Σπουδών Στέλιο Ψαρουδάκη
                Β΄ μέρος: «ἀνιάτων ἀλγηδόνων ἀπαλλαγή» από τον Χορὸ Ψαλτῶν «Οἱ Μαΐστορες τῆς Ψαλτικῆς Τέχνης» υπό την χοραρχία του Προέδρου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, Καθηγητή Αχιλλέα Χαλδαιάκη
20.00-21.30 Δεξίωση
21.30           Λήξη της εκδήλωσης - Αναχώρηση από την Επίδαυρο.
                                                                                           Από τον Δήμο Επιδαύρου

Ημερομηνία: 
Σάββατο, 30 Σεπτέμβριος, 2017 - 17:30