Κωμικοτραγική η κατάσταση με τη διαχείριση των απορριμμάτων-συνέλαβαν τον αντιδήμαρχο Ερμιονίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κωμικοτραγική η κατάσταση με τη διαχείριση των απορριμμάτων-συνέλαβαν τον αντιδήμαρχο Ερμιονίδας

Αύγουστος 22, 2012 - 10:48

η χωματερή στη παραλία Καραθώνα φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Γιατί συνέλαβαν τον αντιδήμαρχο Ερμιονίδας Σταύρο Κούστα
Συλλήψεις αντιδημάρχων, πρόστιμα, "ταξίδια" σκουπιδιών σε άγνωστη- γνωστή κατεύθυνση....
Στην υπόθεση με τα απορρίμματα δυστυχώς συμβαίνουν κωμικοτραγικά γεγονότα, αφού πλέον έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση εμπλέκονται αστυνομία και δικαιοσύνη. Ήδη στο δήμο Τρίπολης υπάρχει η κατάθεση μήνυσης της μειοψηφίας προς τη δημοτική αρχή για κωλυσιεργία στο θέμα ενώ χθες το μεσημέρι στο δήμο Ερμιονίδας υπήρξε σύλληψη του αντιδημάρχου καθαριότητας Σταύρου Κούστα, αφού βέβαια είχε προηγηθεί σύλληψη των εργαζομένων.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Ερμιονίδας Δημήτρη Καμιζή(ο οποίος βρέθηκε στην Τρίπολη για τις συνεδριάσεις των ΦΟΔΣΑ και ΠΕΔ)  η κατάσταση στην περιοχή του είναι τραγική και βρίσκονται σε απόγνωση. Μάλιστα όπως είπε ο κ. Καμιζής θα ενεργοποιήσει και πάλι την παραίτησή του αφού δεν έχει γίνει τίποτα και τα απορρίμματα που μεταφέρονται με ευθύνη της Περιφέρειας προς άγνωστη κατεύθυνση είναι ελάχιστα μπροστά σε αυτά που παράγονται και συγκεντρώνονται από το δήμο.
Όσον αφορά τη σύλληψη του αντιδημάρχου και των εργατών καθαριότητας έχει ως εξής: Το μεσημέρι πήγαν να αδειάσουν ένα απορριμματοφόρο στο χώρο του δεματοποιητή, αλλά λόγω κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων από πλευράς μειοψηφίας (και εδώ είναι το παράξενο όπως είπε ο κ. Καμιζής, αφού η μειοψηφία τοποθέτησε το δεματοποιητή) παρενέβη η αστυνομία και συνέλαβε τους εργάτες…. Στη συνέχεια στο χώρο πήγε και ο αντιδήμαρχος κ. Κούστας και ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι οι εργάτες και να κρατηθεί ο ίδιος αλλά από την αστυνομία του είπαν ότι απαιτείται παρέμβαση εισαγγελέα για να τους αφήσουν ελεύθερους.
Ο δήμαρχος Ερμιονίδας έθεσε το θέμα και στη συνεδρίαση τόσο της ΠΕΔ όσο και του ΦΟΔΣΑ και τόνισε πως πλέον τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο και τα σκουπίδια θα μείνουν στους κάδους και στους δρόμους… Και ζήτησε να υπάρξει ενότητα και δυναμική αντίδραση ώστε να λυθεί άμεσα το θέμα και στο δήμο του αλλά και στις άλλες περιοχές.