12ο Πολιτιστικό-Ιστορικό ΡΑΛΛΥ ΔΑΝΑΩΝ στον Δήμο Άργους-Μυκηνών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

12ο Πολιτιστικό-Ιστορικό ΡΑΛΛΥ ΔΑΝΑΩΝ στον Δήμο Άργους-Μυκηνών

Σεπτέμβριος 26, 2017 - 14:28

O Ac3 (Argolis Classic Car Club) συνδιοργανώνει με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Άργους-Μυκηνών με επίκεντρο την Αργολίδα, το 12ο Πολιτιστικό-Ιστορικό ΡΑΛΛΥ ΔΑΝΑΩΝ το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2017. Η πολιτεία με υπουργική απόφαση από το 1978 έχει διαχωρίσει ουσιαστικά το παλαιό αυτοκίνητο ως πολιτιστικό αντικείμενο από το σύγχρονο.
-Ο Δαναός σύμφωνα με την μυθολογία ήταν βασιλιάς του Άργους και από αυτόν πήρε το όνομα του το ομώνυμο Ράλλυ, που έχει ως έμβλημα την Πύλη των Λεόντων η οποία είναι η κυρία είσοδος της ακρόπολης των Μυκηνών.
Το διήμερο Ράλλυ Δαναών αντέχοντας στον χρόνο και την κρίση, διεξάγεται αδιάλειπτα για 12 χρόνια,έχει πλέον καθιερωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκδηλώσεις ιστορικών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβάνεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Regularity της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιού αυτοκινήτου( Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α) και προσελκύει το ενδιαφέρον των φίλων του Ιστορικού Αυτοκινήτου Πανελλαδικά.
Κατά την σχεδίαση των διαδρομών του ράλλυ, δόθηκε βάρος στο τομέα της προβολής του Νομού και ειδικότερα του διευρυμένου Δήμου Άργους –Μυκηνών. Με σημείο αφετηρίας το Kαφέ «Ενόδιον»(Δερβενάκια), όπου θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση το Σάββατο 30/9 στις 11:00, οι συμμετέχοντες θα καλύψουν σε 2 ημέρες συνολικά περίπου 305 χιλιόμετρα, με Μ.Ω.Τ έως 50χλμ/ώρα.
Το 12ο ΡΑΛΛΥ ΔΑΝΑΩΝ ξεκινώντας από τις ιστορικές, γραφικές διαδρομές του Δήμου Άργους-Μυκηνών, ανεβαίνει προς Αχλαδόκαμπο φτάνει στο Άστρος και μέσω Κυβερίου –Μύλων καταλήγει το απόγευμα (17:00) στο λιμάνι της Νέας Κίου για το τέλος της 1ης ημέρας, όπου οι  ̈αντίκες ̈ και τα πληρώματα θα παραταχθούν για φωτογράφηση.
Τα πληρώματα θα έχουν να επιλέξουν για την διανυκτέρευση τους ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής Ν. Κίου, από τα οποία η Οργανωτική Επιτροπή θα εξασφαλίσει προσφορές.
Η επανεκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή στις 10:30 από το ίδιο σημείο με κατεύθυνση προς το όρη Αρτεμίσιο και Λύρκειο. Οι απαιτητικές οδηγικά ορεινές διαδρομές θα ικανοποιήσουν την κατηγορία regularity και θα ενθουσιάσουν την κατηγορία touring που θα κινηθεί σε πιο χαλαρό ρυθμό απολαμβάνοντας τα φθινοπωρινά τοπία και χρώματα μέσα από τα χωρία, Καρυά – Καπαρέλλι-Κεφαλόβρυσο-Φρουσιούνα- Αλέα-Σκοτεινή-Εξοχή -Δούκα Βρύση-Λυρκεία. O τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στις 13:30 στο ιστορικό κέντρο του Άργους (Πλατεία Δημοκρατίας) με θέα το Κάστρο, το Βυζαντινό Μουσείο και τους Στρατώνες  ̈Καποδίστρια ̈, όπου και η απονομή επάθλων.
Εκεί τα κλασσικά αυτοκίνητα θα παραμείνουν σε στατική έκθεση προς τέρψη των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης, θυμίζοντας τους παλιές εποχές.
Περισσότερες πληροφορίες στην Ιστοσελίδα του AC3, http://www.ac3.gr/Events.php και στο
https://www.facebook.com/pages/AC3/78582657598

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ AC3

Ημερομηνία: 
Σάββατο, 30 Σεπτέμβριος, 2017 - 11:00