Ν.Πατσαρίνος:Δεν πάει άλλο η κατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ν.Πατσαρίνος:Δεν πάει άλλο η κατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σεπτέμβριος 26, 2017 - 14:43

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Είμαστε «στο ίδιο έργο θεατές» στην φθορά των θεσμών, των συνειδήσεων και των προσώπων.
Πρωταγωνιστές σ’ αυτό το έργο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Νικολάκου και από κοντά ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στόχος τους η επίτευξη ιδιοτελών σκοπών που εκφράζεται με αλαζονεία, αυταρχικότητα και αντιδημοκρατικότητα.
Αντί τα όργανα της Περιφέρειας και ιδιαίτερα το Περιφερειακό Συμβούλιο να είναι συλλογικά όργανα δημιουργίας, σύνθεσης και ανοχής των διαφορετικών απόψεων, με σεβασμό προς όλες τις απόψεις και προς όλους, με τήρηση των διαδικασιών, έχουν γίνει μ’ ευθύνη των παραπάνω, χώροι εντάσεων, απρεπών επιθέσεων, ύβρεων και προσωπικών προσβολών. Έτσι το κλίμα είναι πολωτικό, διασπαστικό, προσωποποιημένο, ομαδοποιημένο και διαλυτικό. Εξ’ ου και τα φαινόμενα της συνεχούς υποβάθμισης του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής. Η Επιτροπή Διαβούλευσης συνεδρίασε μόνο μία φορά όταν δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς.
Δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα ωράρια και οι χρόνοι, η διαδικασία ένταξης των θεμάτων, η πληρότητα και ο τρόπος συζήτησής τους, ο τρόπος λήψης των αποφάσεων και η ανάρτησή τους εκεί όπου προβλέπεται. Δεν τηρούνται οι δεσμεύσεις της Περιφερειακής αρχής περί ορθής λειτουργίας του ΠΕΣΥ, δεν μας δίνονται εξηγήσεις και απαντήσεις, δεν δίνεται ο λόγος στους Δημάρχους και στους φορείς ενώ είναι καλεσμένοι, δεν μπαίνουν σε ψηφοφορία οι προτάσεις των μειοψηφιών, των συμβούλων ακόμα και των αντιπεριφερειαρχών ενώ είναι εισηγητές. Σοβαρές αποφάσεις παίρνονται με την τακτική των αιφνιδιασμών και της προχειρότητας και εκτός θεμάτων ημερησίας διάταξης.
Επόμενο λοιπόν η απαξίωση των θεσμών και των προσώπων μ’ αποτέλεσμα να φτάνουμε στο σημείο οριακής απαρτίας και με συνεχή φαινόμενα διάλυσης στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου χωρίς αρκετές φορές να μπορούν να παρθούν στο τέλος αποφάσεις. Το μεγάλο έργο της Περιφέρειας για τ’ απορρίμματα συγκέντρωσε 18 ψήφους από τους 31 της πλειοψηφίας. Προχτές περιμέναμε 1 ώρα και 15 λεπτά από την έναρξη του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετρηθήκαμε, δεν είχαμε απαρτία και είπαμε δεν πάει άλλο! Στείλαμε ένα μήνυμα με την αναβολή της συνεδρίασης.
Αντί ο Περιφερειάρχης, όπως κάνει συνήθως, να τα βάζει και να βρίζει τους άλλους θεσμούς (κυβέρνηση, βουλευτές, δημάρχους, φορείς, παρατάξεις της αντιπολίτευσης) επιτέλους να καταλάβει την βαρύτητα του θεσμού που εκπροσωπεί και να σταθεί στο ύψος του. Αν δεν μπορεί ας γράψει την ιστορία του και να αφήσει τουλάχιστον τους άλλους να δημιουργήσουν. Έφτασε στο σημείο μάλιστα, ύστερα από την μακρόχρονη διαδρομή του σε όλο το φάσμα των πολιτικών κομμάτων, να βλέπει «καπέλωμα» στον αναπτυξιακό συνεδριακό διάλογο που θα γίνει στην Περιφέρεια επειδή ασχολούνται και τα κόμματα με τα θέματα της ανάπτυξης!!! Να καλεί τους επικεφαλής της κυβέρνησης και των κομμάτων να εγκαλέσουν τα τοπικά στελέχη τους!!!
Επειδή οι περισσότεροι ζητούμε το αυτονόητο, δηλαδή να συμμετέχουμε συνειδητά, να προσφέρουμε στην κοινωνία και να δημιουργούμε και οπωσδήποτε δεν θέλουμε να πέσουμε στα «χάπια» εξαιτίας της ψυχοπαθολογίας που επιδεικνύει η Περιφερειακή Αρχή, ούτε να δοκιμάζουμε σε κάθε συμβούλιο τα όριά μας και τις αντοχές μας ανεχόμενοι ύβρεις και χυδαίο bulling:
– Τον καλούμε να σεβαστεί τους νόμους και τους θεσμούς, την κοινωνία και τους πολίτες, τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους, ιδιαίτερα την διαφορετική άποψη, γιατί μόνο έτσι μπορούν ν’ αντιμετωπιστούν οι μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας στην χώρα και στην Περιφέρεια. Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

26/9/2017
Για την «Πελοπόννησος Πρώτα»
Ο επικεφαλής

ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ