Ανεπιθύμητος ο «άθεος» Τσίπρας από τους Αγιορείτες μοναχούς

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανεπιθύμητος ο «άθεος» Τσίπρας από τους Αγιορείτες μοναχούς

Σεπτέμβριος 26, 2017 - 21:29

Γιατί ματαιώθηκε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Άγιον Όρος.

 

Αστράφτουν και βροντούν οι μοναχοί του Αγίου Όρους με τον Πρωθυπουργό. Για την ακρίβεια, του έκλεισαν την πόρτα και δεν του επιτρέπουν να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Περιβόλι της Παναγιάς.

Συγκεκριμένα, ύστερα από αίτημα του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη που αφορούσε επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιον Όρος μαζί με τον Πατριάρχη την Τετάρτη 27/9, συνεδρίασε η Ιερά Κοινότητα για να αποφασίσει. Και οι αντιπρόσωποι των 20 Μονών, αποφάσισαν να στείλουν επείγον γράμμα στον Πρωθυπουργό, για να μην πραγματοποιήσει την επίσκεψη.

 

Η επιστολή του ηγουμένου της ΙΜ Δοχειαρίου στους Αγιορείτες: Δείξτε ότι δεν συμπορεύεστε με άθεους

Ήδη το βράδυ της 24ης Σεπτεμβρίου με δημόσια επιστολή του ο Ηγούμενος της ΙΜ Δοχειαρίου Γέροντας Γρηγόριος καλούσε τους Αγιορείτες να ψηφίσουν κατά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα pentapostagma.gr.

Συγκεκριμένα έγραφε τα εξής:

Ὄρος Ἅγιον, ὄρος πανώριο, βουνὸ ψηλὸ πάνω ἀπ᾽ ὅλα τὰ βουνά, σεβαστὴ καὶ Ἱερὰ Κοινότητα τῆς πολιτείας τοῦ Ἄθω, αὔριο Δευτέρα σοῦ δίδεται μιὰ ἀπὸ τὶς μοναδικὲς εὐκαιρίες στὴν χιλιόχρονη ἱστορία σου νὰ ὁμολογήσης ὅτι ὁ Χριστὸς εἶναι Θεός. Εἶσαι ἡ καρδιὰ τῆς Ὀρθοδοξίας. Δεῖξε λοιπὸν στὸν κόσμο καὶ περιτράνως κήρυξε ὅτι δὲν συμπορεύεσαι μὲ ἀντίχριστους καὶ μὲ ποδοπατητὲς τὴς Ὀρθοδόξου Ἀνατολικῆς Ἐκκλησίας.

Το Γένος των Ελλήνων είναι ορθόδοξο και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να του αφαιρέσει τον σταυρό από όλες τις εκφάνσεις της ζωής του.

Σημειωτέον ότι από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, η ανακοίνωση είναι σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος, καθώς αναφέρεται ότι ο κ. Τσίπρας ήταν προσκεκλημένος της Κοινότητας στο πλαίσιο της επίσκεψης Βαρθολομαίου και ακύρωσε το ταξίδι του λόγω βεβαρυμένου προγράμματος.

(Φωτογραφία από παλαιότερη επίσκεψη Τσίπρα στο Άγιον όρος, Eurokinissi)