Εμπορικός Σύλλογος Άργους:Στηρίζουμε τις δράσεις αποτροπής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εμπορικός Σύλλογος Άργους:Στηρίζουμε τις δράσεις αποτροπής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης

Σεπτέμβριος 27, 2017 - 16:21

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ψήφισμα του Εμπορικού Συλλόγου Άργους κατά των Πλειστηριασμών:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Άργους μετά από ομόφωνη απόφαση εκφράζει την συμπαράσταση του στους πολίτες , που λόγω της κρίσης και της ανεργίας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις και στις υποχρεώσεις τους στα ασφαλιστικά ταμεία, δήμο , εφορία και των οποίων η πρώτη κατοικία κινδυνεύει από τις πολιτικές λιτότητας που ασκήθηκαν μέχρι τώρα , σε συνδυασμό με τα υψηλά επιτόκια δανείων των τραπεζών, προκάλεσε τη χιονοστιβάδα των κόκκινων δανείων, των οποίων οι δεκάδες όροι και προϋποθέσεις, δημιουργούν ένα ασφυκτικό κλίμα για τους απροστάτευτους από το νόμο δανειολήπτες. Το πρόβλημα των ιδιωτικών χρεών, που πνίγουν την οικονομία και την κοινωνία, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με απάνθρωπους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις ούτε με ημίμετρα και ασπιρίνες. 
Στηρίζουμε με την φυσική μας παρουσία τις δράσεις αποτροπής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης που λαμβάνουν χώρα στα Ειρηνοδικεία Άργους και Ναυπλίου.
ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ : 
1) Από τους συμβολαιογράφους του Νομού Αργολίδας να μην συναινέσουν και να μην προβούν σε κανένα πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης.
2) Από τους Βουλευτές μας να πιέσουν την Κυβέρνηση για την απόσυρση του Νόμου για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης. Την νομοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης με βάση οικονομικών κριτηρίων. 
3) Ζητούμε από την περιφέρεια και τον Δήμο Άργους Μυκηνών να πάρουν απόφαση και να εκδώσουν ανάλογο ψήφισμα συμπαράστασης στους πολίτες που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους και την επαγγελματική στέγη από τους πλειστηριασμούς . 
4) Το Εργατικό κέντρο Άργους να κάνει ανάλογες ενέργειες και να συνταχτεί στο πλευρό της φτωχοποιημένης κοινωνίας .
5) Το Επιμελητήριο Αργολίδας να σταθεί δίπλα στον συνάδελφο έμπορο και επαγγελματία.
6) Εκφράζουμε την στήριξη και την αλληλεγγύη μας στους συμπολίτες μας του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς της Αργολίδας .

Ζητάμε να σταματήσουν οι διώξεις στους συμπολίτες μας που έλαβαν μέρος σε πλειστηριασμό και να μην επαναληφθούν στο μέλλον .