Εξυπηρέτηση από Δ.Ο.Υ. σε Άργος και Κρανίδι

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εξυπηρέτηση από Δ.Ο.Υ. σε Άργος και Κρανίδι

Αύγουστος 22, 2012 - 15:44

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες δημοσιεύτηκαν σχετικά με την σχεδιαζόμενη κατάργηση των ΔΟΥ Άργους και Κρανιδίου επισημαίνουμε την επιβάρυνση που θα προκύψει για όλες τις  Επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες των πολύπαθων πλέον περιοχών του νομού μας.
Ειδικά η έλλειψη των τμημάτων θεωρήσεων στοιχείων και μητρώου, που κατά κανόνα εξυπηρετούν επιχειρηματίες και επιτηδευματίες, θα επιβαρύνουν με τεράστιο κόστος όλους τους συναλλασομένους, καθώς πολλοί είναι αυτοί που χρειάζονται περισσότερες από μια επισκέψεις για να εξυπηρετηθούν.
Θέση μας είναι πως δεν μπορούν να αναλαμβάνουν οι μικρές επιχειρήσεις το υπέρμετρο βάρος και γραφειοκρατικό κόστος για την επιδιωκόμενη εξοικονόμηση δημοσιονομικού κόστους.
Πρότασή μας είναι πως αν δεν μπορεί το κράτος να συντηρεί Δ.Ο.Υ. στα τρία εμπορικά κέντρα του νομού μας, τότε οφείλει :
-είτε να μειώσει τις γραφειοκρατικές του απαιτήσεις (βλέπετε την πολυδιαφημισμένη κατάργηση του ΚΒΣ) 
-είτε να δώσει λύσεις μέσω Internet
-είτε να επιδιώξει να βρει λύσεις με τις τοπικές κοινωνίες (δήμους, επιμελητήριο) ώστε να υπάρχει στοιχειώδης εξυπηρέτηση των τοπικών επιχειρήσεων, ‘έστω και με την παραμονή ενός γραφείου μόνον.
Καλούμε τη διοίκηση του επιμελητηρίου να δώσει στο θέμα την πρέπουσα σημασία. Να θέσει το θέμα στο επόμενο Διοικητικό μας Συμβούλιο και να προβεί σε παράσταση σε όλους τους αρμόδιους φορείς.
Για το Συνδυασμό
Γιώργος Θωμόπουλος, Οικονομολόγος, ΜSc.
Μέλος ΔΣ – Εμπορικό Τμήμα
Ο επικεφαλής
Χάρης  Μαυράκης
Μέλος ΔΣ – Μεταποιητικό Τμήμα