ΔΕΥΑΝ:Ξεκινά η υδροδότηση του τέως Δήμου Μιδέας από την πηγή της Λέρνης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΔΕΥΑΝ:Ξεκινά η υδροδότηση του τέως Δήμου Μιδέας από την πηγή της Λέρνης

Οκτώβριος 03, 2017 - 09:51

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ανακοινώνεται σχετικά με την υδροδότηση του τέως Δήμου Μιδέας, (Ανυφί – Αγ. Τριάδα  – Πουλακίδα – κ.λ.π.) ότι αυτές τις ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία της υδροδότησης από την πηγή της Λέρνης .

Ποιο συγκεκριμένα,  μετά την ολοκλήρωση του έργου της ύδρευσης από τη Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. ,  από το Αρχαίο Θέατρο ΄Αργους έως το Δημοτικό Σχολείο Ανυφίου  καθώς και την ολοκλήρωση εν μέρει ενεργειών για την ηλεκτροδότηση  των σχετικών αντλιοστασίων μεταφοράς νερού,  είμαστε έτοιμοι να δώσουμε καθαρό πόσιμο νερό στους οικισμούς Αγ. Τριάδα – Παναρίτι .

Ποιο συγκεκριμένα, κατ’ αρχήν θα εκτελεσθούν προπαρασκευαστικές εργασίες για την δοκιμή των συστημάτων υδροδότησης, (Αγωγός Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. – Δεξαμενή Αγ. Τριάδος – Σύστημα Αυτοματισμών), έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, όπως περιγράφονται κατωτέρω.      

Συμπληρωματικά έργα,  την διαδικασία των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει η Δ.Ε.Υ.Α.Ν., (δημοπράτηση), με τα οποία  θα υδροδοτηθούν άμεσα και οι οικισμοί Ανυφί – Πουλακίδα .

    Ενταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του έργου: «Κατασκευή  Εξωτερικών Υδραγωγείων στον τέως Δήμο Μιδέας». Με την ένταξη του έργου αυτού θα έχει ολοκληρωθεί η υδροδότηση του τέως Δήμου Μιδέας με καθαρό  πόσιμο νερό  από την πηγή της Λέρνης .

  • Υποβολή για ένταξη στο ΕΠΠΕΡΑ του Εξωτερικού υδραγωγείου Αγ. Τριάδα – Αραχναίο με στόχο την επαρκή υδροδότηση του οικισμού από ποιοτικής και ποσοτικής πλευράς . Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. από πλευρά της, διενέργησε  άμεσα και ολοκληρωμένα όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ωρίμανση των σχετικών Φακέλων, που θα συντελέσουν στην επιτυχή έκβαση της ένταξης των έργων από την Περιφέρεια.   
  • Συμπληρωματικές ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες στα αντλιοστάσιο  Αμυμώνης – Αρχ. Θεάτρου Αργους.
  • Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την συμφωνία μεταξύ των δύο Δ.Ε.Υ.Α., (Αργους – Ναυπλίου), του καθορισμού της παρεχομένης ποσότητας νερού   και του κόστους αυτής  ανά κυβικό μέτρο .

Ολοκληρώνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι τελειώνοντας οι ανωτέρω προαναφερθέντες διαδικασίες- εργασίες,  ο τέως Δήμος Μιδέας θα έχει υδροδοτηθεί  καθ’ ολοκληρία με πόσιμο νερό από την πηγή της Λέρνης .

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. κ. Λυκομήτρος Αλέξανδρος μέσω της ανακοίνωσης αυτής, θα ήθελε να  ευχαριστήσει  ιδιαιτέρως  τον Δήμαρχο Αργους – Μυκηνών κ. Καμπόσο Δημήτριο καθώς και τον Δ/ντη της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. κ. Καχριμάνη Ι. για την συνεισφορά τους στην επίτευξη αυτού του στόχου.  

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν.