Χαιρετισμός Γ. Μανιάτη στο συνέδριο για το Θαλάσσιο Τουρισμό

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Χαιρετισμός Γ. Μανιάτη στο συνέδριο για το Θαλάσσιο Τουρισμό

Οκτώβριος 09, 2017 - 10:46

Χαιρετισμός Γ. Μανιάτη στο συνέδριο για το Θαλάσσιο Τουρισμό, Ναύπλιο, Συνεδριακό Κέντρο «Το Φουγάρο»

Αγαπητοί φίλοι,

Λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι σήμερα μαζί σας, λόγω απουσίας μου εκτός Αργολίδας, στο πλαίσιο της προεκλογικής μου εκστρατείας για την υποψηφιότητα του επικεφαλής της Δημοκρατικής Παράταξης, του νέου φορέα της Σύγχρονης Κεντροαριστεράς, της ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας.

Καταθέτω συνοπτικά δύο παρεμβάσεις μου, ως υπουργού Περιβάλλοντος το 2014, που μπορούν να είναι χρήσιμες στη σημερινή σας συζήτηση:

 

  1. Το καλοκαίρι του 2014 νομοθέτησα τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές ίδρυσης και λειτουργίας των Καταδυτικών Πάρκων της χώρας. Για πρώτη φορά αποκτήσαμε πλήρες θεσμικό πλαίσιο ως χώρα, προκειμένου να προσελκύσουμε ένα μεγάλο μέρος των 7.000.000 καταδυτών που έρχονται στη Μεσόγειο. Χαίρομαι πραγματικά γιατί η πρωτοβουλία αυτή υιοθετήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία πρώτη από τις υπόλοιπες Περιφέρειες, ενέκρινε τη δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου. Περιοχές της Αργολίδας όπως π.χ. το Τολό, η Επίδαυρος και η Ερμιονίδα μπορούν άμεσα να δρομολογήσουν ανάλογες επενδυτικές πρωτοβουλίες καταδυτικού τουρισμού, όπως έχω πολλές φορές συζητήσει με τους τοπικούς μας φορείς.
  2. Τον Οκτώβριο του 2014, μετά από προσπάθειες αρκετών μηνών, αδειοδότησα το 1ο Υδατοδρόμιο της χώρας, το Υδατοδρόμιο της Κέρκυρας. Δυστυχώς το μεγάλο αυτό άνοιγμα στη δημιουργία ενός σύγχρονου δικτύου Υδατοδρομίων της χώρας, έχει μείνει μέχρι σήμερα ουσιαστικά ανεκμετάλλευτο. Σήμερα, 3 χρόνια μετά, ακόμα συζητούμε για αλλαγή θεσμικού πλαισίου, με ένα νομοσχέδιο φάντασμα που κατατίθεται και ξεκατατίθεται κατά περίπτωση. Το κυριότερο όμως είναι ότι φαίνεται πως η κυβέρνηση επιδιώκει και σ αυτόν τον τομέα την κρατικοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, δηλαδή ουσιαστικά την απόλυτη καταστροφή του.

 

Αγαπητοί φίλοι είμαι βέβαιος ότι οι σκέψεις και οι προτάσεις που θα καταθέσετε για τα θέματα της Κρουαζιέρας και του Θαλάσσιου Τουρισμού, σε έναν τόπο όπως η Αργολίδα, ιδανικό για τέτοιες επενδύσεις, θα αποτελέσουν πολύ χρήσιμο εργαλείο για εμάς, που σε κεντρικό επίπεδο διαμορφώνουμε το Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, που θα βγάλει την χώρα από την κρίση.

 

Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στις εργασίες σας

 

Με εκτίμηση,

 

καθ. Γιάννης Μανιάτης

Βουλευτής Αργολίδας