Γ.Μανιάτης:Νέα παράταξη χωρίς νέα ηγεσία δε γίνεται

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ.Μανιάτης:Νέα παράταξη χωρίς νέα ηγεσία δε γίνεται

Οκτώβριος 17, 2017 - 16:01

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Την ενοποίηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των ΔΗΣΥ–ΠΟΤΑΜΙ, ενόψει της δημιουργίας του νέου Προοδευτικού Κινήματος ζητεί ο Γ. Μανιάτης και διαμηνύει για μια ακόμη φορά την ανάγκη ανάδειξης νέας ηγεσίας ως προϋπόθεση για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος.
«Πρώτο βήμα, πολιτικό αλλά και συμβολικό για την επίτευξη της αναγκαίας ενότητας είναι η δημιουργία ενιαίας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΔΗΣΥ –ΠΟΤΑΜΙ» τόνισε σε συνέντευξή του στο Λαμία Fm, για να επαναλάβει πως η νέα Παράταξη πρέπει να έχει νέα ηγεσία.
«Ο προοδευτικός κόσμος ζητεί νέα παράταξη, νέα πρόσωπα, νέα παράταξη χωρίς νέα ηγεσία δε γίνεται» διεμήνυσε, για να τονίσει πως «οι νυν ηγεσίες των υπαρχόντων κομμάτων ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν» και να καταλήξει πως «οι προοδευτικοί πολίτες δεν ανέχονται πλέον τη στασιμότητα του 7%».
Περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η νέα ηγεσία ανέφερε πως πρέπει «να έχει κολλήσει ένσημα στην επαγγελματική και την κοινωνική ζωή, να έχει καθαρή πολιτική ταυτότητα και να μπορεί να τεκμηριώνει επιστημονικά τις θέσεις της» τοποθετούμενος ο ίδιος «στη σοσιαλδημοκρατία της παραγωγής, στην Ελλάδα της παραγωγής».
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου Προοδευτικού Κινήματος σημείωσε πως η Ελλάδα για να πάει μπροστά πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο της σοσιαλδημοκρατίας, επέμεινε ωστόσο πως στην ανάγκη της δίκαιης αναδιανομής πρέπει να προστεθεί και η ανάγκη παραγωγής πλούτου δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
Επανέλαβε δε επιγραμματικά την προγραμματική του πρόταση για τις 4 νέες πηγές πλούτου, αξιοποίηση των κοιτασμάτων των ελληνικών υδρογονανθράκων, της δημόσιας περιουσίας, επιτελικό κράτος και απελευθερωμένο, ανταγωνιστικό δημόσιο Πανεπιστήμιο.
Αναφορικά με τις μετεκλογικές συμμαχίες, εκτίμησε πως το νέο Προοδευτικό Κίνημα θα αναδειχθεί σε πρωταγωνιστική δύναμη με μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης και πάνω σ’ αυτήν θα κληθούν να συμφωνήσουν οι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα απαρίθμησε δύο πυλώνες αυτής της πρότασης, τη διατήρηση της Ελλάδας στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης και την ανάπτυξη ενός ισχυρού δικτύου προοδευτικής, κοινωνικής αλληλεγγύης για τους ασθενέστερους.
«Χρειαζόμαστε ένα νέο ενιαίο Προοδευτικό Κίνημα, με μια νέα ηγεσία που να είναι ικανή να ξεπεράσει τη σημερινή στασιμότητα και να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο» κατέληξε ο Γ. Μανιάτης.