Τάσος Τόκας:Θετικές οι εξελίξεις για το πολύπαθο έργο της ολοκλήρωσης του Αποχετευτικού Δικτύου Κρανιδίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τάσος Τόκας:Θετικές οι εξελίξεις για το πολύπαθο έργο της ολοκλήρωσης του Αποχετευτικού Δικτύου Κρανιδίου

Οκτώβριος 19, 2017 - 13:01

Με τη νέα πρόσκληση της  Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Πελοποννήσου (12-09-2017) για την υποβολή πρότασης αξιολόγησης της συγκεκριμένης πράξης  καθώς και της έγκρισης σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017,  το έργο φαίνεται να ξεμπλοκάρει.

Είναι γεγονός ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι υπηρεσιακοί παράγοντες το τελευταίο διάστημα έχουν ασχοληθεί με το θέμα και αυτό αποτελεί την ελπίδα για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου που έχει αναδειχτεί στο δικό μας " Γιοφύρι της Άρτας".

Πρόκειται για ένα  έργο με ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία για την προστασία του περιβάλλοντος, αφού θα δοθεί λύση στο πρόβλημα των υγρών αποβλήτων, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την ευρύτερη περιοχή.

Η ιστορία αυτού του έργου είναι μεγάλη και κρατά περίπου 10 χρόνια.!!

Όπως μεγάλες είναι και οι ευθύνες των υπευθύνων για τη στασιμότητά του.

Το έργο που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2009 με ανάδοχο τον κ. Λαδόπουλο σταμάτησε λίγο καιρό μετά και από τότε με απεντάξεις και επανεντάξεις στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΥΠΕΚΑ ξαναξεκίνησε τον Γενάρη του 2016 από την Λατομική Α.Τ.Ε. όπου και πάλι σταμάτησε.

Το «Αποχετευτικό  Δίκτυο Κρανιδίου» θεωρείται από τα αυτονόητα μεγάλα έργα   που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί  εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αφού συγκαταλέγεται στα έργα υποδομών του Δήμου Ερμιονίδας, ο οποίος έχει αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η ΝΕΔΥΠΕΡ,  μετά από αυτές τις εξελίξεις, ζητά  η Δημοτική Αρχή να φέρει το θέμα στο ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας προς ενημέρωση τόσο των δημοτικών συμβούλων  όσο και των κατοίκων της περιοχής.

Τάσος Τόκας

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ"