Ο Ανδριανός στο διεθνές φεστιβάλ βυζαντινής μουσικής

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Ανδριανός στο διεθνές φεστιβάλ βυζαντινής μουσικής

Νοέμβριος 02, 2017 - 13:55

Γιάννης Ανδριανός: “Οι Ορθόδοξοι ιεροψάλτες γνωρίζουν καλά τη δύναμη της τέχνης τους, όπως και το βάρος που πρόθυμα επωμίζονται να διακονήσουν αυτή την ανεκτίμητη παρακαταθήκη. Χρέος μας είναι αυτή τη διακονία να την αναγνωρίζουμε έμπρακτα”.

Ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, παρευρέθηκε εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Ψαλτικής Τέχνης “Βυζαντινές Γιορτές 2017” που διοργανώνεται από το Δήμο Περιστερίου και την Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος. Την εκδήλωση άνοιξαν με ψαλμούς τα μέλη της Χορωδίας του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Θέλω τόσο προσωπικά, όσο και εκπροσωπώντας απόψε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, να συγχαρώ την Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος, τον Δήμο Περιστερίου όλες και όλους όσοι συνέβαλαν στην προετοιμασία αυτού του Διεθνούς Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής.

Θέλω ακόμη από καρδιάς να συγχαρώ, αλλά και να ευχαριστήσω τους Συλλόγους, τους φορείς όλους τους ιεροψάλτες και όλους όσοι προσωπικά, με πίστη και δέσμευση συνεχίζουν αυτή την εξαιρετικά σημαντική παράδοση για την Ορθοδοξία.

 

Στους ψαλμούς της Ορθόδοξης πίστης μας, βρίσκουμε πολλά από τα παλαιότερα σωζώμενα τεκμήρια του παγκόσμιου μουσικού πολιτισμού. Βρίσκουμε ζωντανά κείμενα που με την ίδια δύναμη εδώ και αιώνες αγγίζουν την καρδιά των ανθρώπων. Βρίσκουμε νόημα και δύναμη να συνεχίσουμε τον καθημερινό μας αγώνα ως Χριστιανοί και ως Έλληνες.

 

Οι ορθόδοξοι ιεροψάλτες γνωρίζουν καλά τη δύναμη της τέχνης τους, όπως και το βάρος που πρόθυμα επωμίζονται να διακονήσουν αυτή την ανεκτίμητη παρακαταθήκη. Χρέος μας είναι αυτή τη διακονία, αυτή την προσφορά στην κοινωνία μας, να την αναγνωρίζουμε έμπρακτα.

 

Και είναι ιδιαίτερα θετική σ' αυτή την κατεύθυνση η πρωτοβουλία για τη διεθνή αναγνώριση της ψαλτικής τέχνης, της Βυζαντινής μας μουσικής, από την UNESCO, κίνηση που έρχεται ως συνέχεια της ένταξη της από το 2014, στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

Ολόψυχα εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, και καλή συνέχεια με νέες εξίσου αξιόλογες δράσεις και πρωτοβουλίες στο μέλλον”.