Σήμα κινδύνου από τους αστυνομικούς για το στρατόπεδο κέντρο μεταναστών στη Κόρινθο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σήμα κινδύνου από τους αστυνομικούς για το στρατόπεδο κέντρο μεταναστών στη Κόρινθο

Αύγουστος 29, 2012 - 19:44

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Αύριο στις 9:30 το πρωί παραδίδεται το στρατόπεδο στην Ελληνική αστυνομία.
Αστυνομικοί απ όλη την Πελοπόννησο βρέθηκαν το πρωί στην Κόρινθο και στο Επιμελητήριο Κορίνθιας προκειμένου να θέσουν στους τοπικούς φορείς και στις αρμόδιες υπηρεσίες τις τραγικές και συνάμα επικίνδυνες ελλείψεις που καταγράφονται στην μονάδα η οποία μετατράπηκε σε κέντρο κράτησης μεταναστών.
Ο πρόεδρος των αστυνομικών της Κορινθίας κατονόμασε μια προς μια τις ελλείψεις οι οποίες είναι:
- Έλλειψη περίφραξης ασφάλειας 2.5 μέτρων (η υπάρχουσα είναι μόλις 1.5μ)
- Δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας οι θάλαμοι κράτησης
- Οι θάλαμοι φέρουν αντικείμενα που μπορούν να μετατραπούν σε όπλα
- Δεν υπάρχουν παράθυρα ασφαλείας στους  θαλάμους
- Απουσιάζει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, Εξωτερικός φωτισμός  και υπερυψωμένες σκοπιές.
Εκπρόσωποι κλιμακίου υγείας αναφέρθηκαν στις μεγάλες ελλείψεις στο θέμα υγιεινής και ασφάλειας σημειώνοντας τις κινήσεις που θα έπρεπε να έχουν γίνει πριν από την εγκατάσταση των μεταναστών και είναι: Η εγκατάσταση ιατρείου του Κέντρου Λοιμώξεων στο χώρο προκειμένου να καταγραφεί η ιατρική εικόνα των μεταναστών . δεν ξέρουμε ούτε ποιος είναι ο αριθμός τους ούτε ποια είναι η ιατρική τους εικόνα, θα πρέπει άμεσα να γίνει εγκατάσταση ιατρείου» τόνισε ο εκπρόσωπος της διεύθυνσης υγείας ενώ οι πρόεδροι των αστυνομικών εξέφρασαν και την  απαίτηση να γίνει ο εμβολιασμός των αντρών που φυλάσσουν το χώρο.
Παρόν ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας
Ο πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας αστυνομικών Χρήστος Φωτόπουλος ζήτησε συγνώμη από την Κόρινθο για το ζήτημα που φορτώθηκε ενώ σε τόνο απολογητικό περιέγραψε και τα καθήκοντα της αστυνομίας η οποία καλείται προκειμένου να διεκπεραιώσει αυτό το έργο να βάλει σε 2η μοίρα την καταστολή του εγκλήματος. «Το κράτος παραβιάζει τα πάντα με αυτήν την αιφνιδιαστική κίνησή του και καλεί όλους εμάς να συνταχθούμε. Πέρασε από την αρμόδια διαρκή επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο που αφορά τα κέντρα και το οποίο νομιμοποιεί όλες τις παρανομίες. Όλα γίνονται «κατά παρέκκλιση» των νόμων που ισχύουν» είπε ο κύριος Φωτόπουλος.
«Μας  χτυπάτε στην πλάτη προεκλογικά , τώρα ζητάμε να αποδείξετε την στήριξή σας, βρισκόμαστε σε απόγνωση» είπε ο πρόεδρος των αξιωματικών Ευάγγελος Πιπέρης απευθυνόμενος προ στους τοπικούς Βουλευτές οι οποίοι σύσσωμοι έδωσαν το παρόν
Ν. Ταγαράς: Δεν υπέγραψα την απόφαση
Ο Βουλευτής της Ν.Δ Νίκος Ταγαράς δήλωσε την στήριξή του στον αγώνα που κάνει η πόλη με στόχο την απομάκρυνση του κέντρου αλλά και την συμπαράσταση και βοήθειά του για την υλοποίηση όλων όσων πρέπει να γίνουν για όσο καιρό το κέντρο θα μείνει. Διευκρίνισε δε πως δεν υπέγραψε καμία απόφαση , πως είναι αντίθετος με την μετατροπή του στρατοπέδου και πως για να υπάρξει αποτέλεσμα θα πρέπει να υπάρξει πρώτα ενότητα και συνεργασία.
Οι έτεροι δυο Βουλευτές της ΝΔ Κώστας Κόλλιας και Χρίστος Δήμας μίλησαν για ενέργειες που πρέπει να γίνουν αλλά και την πλήρη αντίθεσή τους στην μετατροπή του 6ου συντάγματος. «Είμαι θετικός στην δημιουργία κέντρων υποδοχής» είπε ο Χρίστος Δήμας «αλλά σε χώρους που πληρούν τις προϋποθέσεις. Και στο στρατόπεδο της Κορίνθου δεν τις πληροί!»
Ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας κατέθεσε πρόταση να υπάρξει αίτημα από το σύνολο των Βουλευτών για εισαγγελική παρέμβαση ούτως ώστε να ελεγθούν τα θέματα και ασφάλειας αλλά και υγιεινής.
Το παρόν στην σύσκεψη έδωσαν και όλοι οι πρόεδροι των ενώσεων της Πελοποννήσου καταθέτοντας τόσο τα προβλήματα που δημιουργούνται στις τοπικές διευθύνσεις αφού οι ελλείψεις είναι ήδη μεγάλες και οι περιοχές δεν αστυνομεύονται σωστά, όσο και με τα προβλήματα που δημιουργούν στους αστυνομικούς οι μετακινήσεις τους από τις πόλεις και τις υπηρεσίες τους στην Κόρινθο για την φύλαξη τους στρατοπέδου. Ο αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας κ. Τσουραπάς , μιλώντας στη σύσκεψη δεσμεύτηκε πως στόχος του είναι η ασφάλεια των πολιτών και πως δεν θα παρεκκλίνει από αυτόν ούτε ένα χιλιοστό εξαιτίας των νέων καθηκόντων. www.korinthiaportal.gr