Ανδριανός: Να απαλλαγούν από τη δεύτερη καταβολή τέλους χαλαζόπτωσης οι παραγωγοί της Αργολίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδριανός: Να απαλλαγούν από τη δεύτερη καταβολή τέλους χαλαζόπτωσης οι παραγωγοί της Αργολίδας

Νοέμβριος 17, 2017 - 10:52

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ανδριανός σε Αποστόλου στη Βουλή: Να απαλλαγούν από τη δεύτερη καταβολή του τέλους εκτίμησης και αποζημίωσης των ζημιών από την πρόσφατη χαλαζόπτωση οι παραγωγοί που επλήγησαν ξανά μέσα στην ίδια χρονιά.

 

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου με θέμα την ανάγκη απαλλαγής από την δεύτερη καταβολή του τέλους εκτίμησης και αποζημίωσης των ζημιών από την πρόσφατη χαλαζόπτωση των παραγωγών που επλήγησαν ξανά μέσα στην ίδια χρονιά

 

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Σε συνέχεια της προηγούμενης σχετικής Ερώτησής μου, επανέρχομαι για να υπογραμμίσω την ανάγκη απαλλαγής των παραγωγών που επλήγησαν ξανά εντός της τρέχουσας περιόδου από την καταβολή τέλους ανά δέντρο για την αίτηση εκτίμησης και αποζημίωσης των ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη (8-11-2017) έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στο αργολικό πεδίο.

Δεδομένου του ότι πολλοί παραγωγοί έχουν ήδη καταβάλει εντός της τρέχουσας καλλιεργητικής περιόδου το σχετικό τέλος ανά δένδρο, ενώ έχουν υποστεί σημαντική ζημιά στα εισοδήματά τους, καθίσταται επιτακτική η απαλλαγή τους από την εκ νέου καταβολή τέλους για τις ίδιες καλλιέργειες.

Κατόπιν αυτού

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Αν προτίθεται να προβεί στην απαλλαγή από την καταβολή του τέλους εκτίμησης και αποζημίωσης των ζημιών από την πρόσφατη χαλαζόπτωση των παραγωγών που επλήγησαν ξανά εντός της τρέχουσας περιόδου”.