Η αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Νοέμβριος 29, 2017 - 11:49

Καλείστε στην 21η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στις 4 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 4.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης».
• ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
• ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
• ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

1. Επερώτηση της Περιφερειακής Συμβούλου κ. Λυμπεροπούλου, με θέμα: Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση ενόψει του χειμώνα ακραίων καιρικών φαινομένων κυρίως χιονοπτώσεων και πλημμυρών τα οποία εμφανίζονται συχνά και με μεγάλη ένταση το τελευταίο διάστημα.
2. Έγκριση υποβολής πρότασης στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού για την ένταξη νέων έργων στο Εθνικό Σκέλος του ΠΔΕ που αφορούν την αποκατάσταση ζημιών στις υποδομές, στις πλημμυρόπληκτες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.
3. Έγκριση αύξησης του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων της ΠΕ Μεσσηνίας Βασιλικής Κοτσομύτη του Κωνσταντίνου και Βρυώνη Αναστασίας του Παναγιώτη.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση.
4. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Αλιευτικό καταφύγιο Αγίων Θεοδώρων», που βρίσκονται στην ΔΕ Αγίων Θεοδώρων του Δ. Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων της ΠΕ Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Πελοπίδας Καλλίρης.
5. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την εγκατάσταση και λειτουργία κέντρου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής τηλεοπτικού σήματος με κωδική ονομασία «ΑΣΣΕΑ Β» και κωδικό αριθμό 3006193 της εταιρείας με δ.τ. DIGEA – ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε., που βρίσκεται στη θέση ‘Τσεμπερού’ του Δ. Μεγαλόπολης της ΠΕ Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ευάγγελος Γιαννακούρας.
6. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) των έργων «Δευτερεύων δίκτυο ακαθάρτων οικισμού Ελαφονήσου», που βρίσκεται στο Δ. Ελαφονήσου της ΠΕ Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Αδαμαντία Τζανετέα.
7. Έγκριση κατ’ αποκοπή παγίου χορηγήματος καθαριότητας Υπηρεσιών της ΠΕ Αργολίδας και των υπηρεσιών Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης για το έτος 2018.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.
8. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας, για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση Ιερού Ναού Παναγίας Θεοτόκου στην ΤΚ Νέας Χώρας Δήμου Βόρειας Κυνουρίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.
9. Έγκριση 11ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του έργου 2014ΕΠ52600001, «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.
10. Εισήγηση για κατανομή πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ – ΣΑΕΠ526 “Συντήρηση – βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων Π.Ε. Κορινθίας” με κωδικό 2017ΕΠ52600003, σε υποέργα.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πελοπίδας Καλλίρης.
11. Έγκριση 2ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος Ιδίων Πόρων έτους 2017, της Π.Ε. Κορινθίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πελοπίδας Καλλίρης.
12. Εισήγηση για κατανομή πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ – ΣΑΕΠ526 “Βελτίωση – Συντήρηση εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Κορινθίας” με κωδικό 2017ΕΠ52600007, σε υποέργα.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πελοπίδας Καλλίρης.
13. Έγκριση Προγράμματος για Δράσεις προβολής και προώθησης του τουριστικού και παραγωγικού τομέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το έτος 2018.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.
14. Έγκριση τροποποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου & του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για την εκτέλεση του έργου με τίτλο : " Ανάπτυξη σύγχρονης κτηνοτροφίας & αξιοποίηση των προϊόντων αυτής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου".
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθανάσιος Γκίκας.
15. Έγκριση σκοπιμότητας σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου & του Κέντρου Τεχνολογίας & Καινοτομίας Πελοποννήσου καθώς & του σχεδίου αυτής,  για   την υλοποίηση του έργου : " Προώθηση της Στρατηγικής Έρευνας, Καινοτομίας & Τεχνολογίας,  για  την Έξυπνη Εξειδίκευση περιόδου  2014 -2020 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου".
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΗΛΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΟΣ