Μαθητές από όλη την Ελλάδα είπαν «όχι» στο κάπνισμα (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μαθητές από όλη την Ελλάδα είπαν «όχι» στο κάπνισμα (φωτο&βίντεο)

Δεκέμβριος 01, 2017 - 11:10

Με μεγάλη επιτυχία και μετά την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου  Πέτρου Τατούλη και του καθηγητή Ιατρικής Παναγιώτη Μπεχράκη πραγματοποιήθηκε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης το 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα Για μια Παιδεία χωρίς Κάπνισμα.

Το συνέδριο, το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και το George D. Behrakis Ερευνητικό Εργαστήριο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Στη προσπάθεια αυτή σημαντική ήταν η ενεργή συμμετοχή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Παναγιώτη Πετρόπουλου, της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού Ελένης Παναγιωτοπούλου ως συντονίστριας της εκδήλωσης και του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασιλείου Διαμαντόπουλου, Ιατρού Δημόσιας Υγείας, Διευθυντή ΕΣΥ ως  Προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου.

Στο συνέδριο συμμετείχαν σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με έργα, παραστάσεις και δημιουργίες μουσικές, θεατρικές και κινηματογραφικές, μέσα από τις οποίες μετέδωσαν αντικαπνιστικά μηνύματα, όπως τα αποτύπωσαν οι μαθητές με την βοήθεια των δασκάλων και καθηγητών τους.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν το 1ο Δημοτικό σχολείο Τρίπολης, το 4ο Δημοτικό σχολείο Τρίπολης, το 12ο Δημοτικό σχολείο Τρίπολης, το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας, το Δημοτικό σχολείο Λεωνιδίου, το Γυμνάσιο Μεγαλόπολης, το 2ο Γυμνάσιο  Καλαμάτας, το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας και το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης, που έκλεισαν την εκδήλωση με μια θαυμάσια μουσική συναυλία.

Συγχρόνως βραβεύτηκαν μαθητές, οι δημιουργίες των οποίων ξεχώρισαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό με θέμα Κάπνισμα και Περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ολόκληρη η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά σε πάνω από 2000 σχολεία σε όλη τη χώρα, από την διαδικτυακή πύλη του υπουργείου Παιδείας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας συγχαίρουν τα παιδιά που συμμετείχαν, τους δασκάλους και τους καθηγητές τους και ευχαριστούν θερμά όλους τους διοργανωτές και συμμετέχοντες και ιδιαίτερα την πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής κα Βάσω Ευαγγελοπούλου και την συμπρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής κα Ουρανία Αναγνωστοπούλου καθώς και τους Διευθυντές εκπαίδευσης κ.κ. Φώτιο Γκέσουρα, Γεώργιο Σελίμη και Ιωάννη  Γαληνό.

Η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας, ιδιαίτερα στη νεολαία μας, αποτελούν θεμελιώδεις στόχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τους οποίους θα συνεχίσει να επιδιώκει με στοχευμένες δράσεις και άοκνες προσπάθειες επιδιώκοντας την αλλαγή κουλτούρας και στάσης απέναντι στο κάπνισμα και τις βλαβερές του συνέπειες.

ArcadiaPortal.gr Τρίπολη: Μαθητές από ολόκληρη την Ελλάδα είπαν Όχι στο κάπνισμα