Τέλος ο ΟΓΑ, έρχεται ο ΟΠΕΚΑ -Ποια επιδόματα θα δίνει

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τέλος ο ΟΓΑ, έρχεται ο ΟΠΕΚΑ -Ποια επιδόματα θα δίνει

Δεκέμβριος 07, 2017 - 09:05

Η μετεξέλιξη του ΟΓΑ σε Ενιαία Αρχής Απόδοσης Προνοιακών Επιδομάτων παίρνει «σάρκα και οστά» τις επόμενες μέρες, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr έχει ήδη κατατεθεί από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς επεξεργασία στη Βουλή, όλο το σχέδιο για τη λειτουργία του νέου… ΟΠΕΚΑ (σ.σ. έτσι θα μετονομαστεί ο σημερινός ΟΓΑ).

Πρόκειται για τον Οργανισμό που θα αποτελέσει τον «βραχίονα» της Κοινωνικής Πολιτικής στην Ελλάδα και ο οποίος θα αναλάβει να διαχειρίζεται το σύνολο των προνοιακών επιδομάτων καθώς και μια τεράστια «γκάμα» προνοιακών πολιτικών.

Η λειτουργία του θα αρχίσει τον Ιανουάριο του 2018 και γι’ αυτό στο υπουργείο έχουν «πατήσει γκάζι» ώστε να «τρέξουν» όλες οι διαδικασίες για να μπορέσει τις επόμενες ημέρες να βγει το σχετικό προεδρικό διάταγμα. Διοικητής του ΟΠΕΚΑ θα παραμείνει ο σημερινός διοικητής του ΟΓΑ κ. Στυλιανός Πλιάκης ο οποίος θα έχει στο πλευρό του ένα εργατικό δυναμικό 285 ανθρώπων. Στόχος του νέου… ΟΠΕΚΑ θα είναι εκτός των άλλων, η οργάνωση ως προς τις ημερομηνίες καταβολής των επιδομάτων, για να εξαλειφθεί το φαινόμενο του…. «πότε και ποιοι παίρνουν τι…».

(ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr)