Το τηλεπαιχνίδι «Selfie» ταξίδεψε στο Ναύπλιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το τηλεπαιχνίδι «Selfie» ταξίδεψε στο Ναύπλιο

Ιανουάριος 10, 2018 - 16:29

Το τηλεπαιχνίδι «Selfie» ταξίδεψε στο Ναύπλιο και μεταδόθηκε το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19:00 μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2:

Στο επεισόδιο αυτό, ταξιδεύουμε στο Ναύπλιο, την ημέρα των εκδηλώσεων μνήμης για τον Ιωάννη Καποδίστρια, για να γνωρίσουμε την πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας και τους ανθρώπους της μ’ έναν διαφορετικό τρόπο. Ξεκινάμε από την πλατεία των Τριών Ναυάρχων, συνεχίζουμε την περιήγησή μας και το παιχνίδι μας περνώντας από το Πολεμικό Μουσείο, τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας, και καταλήγουμε στο Βουλευτικό, που στέγασε την πρώτη Βουλή των Ελλήνων. Ξεσηκώνουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, αναζητώντας selfie με τοπικό χρώμα και ολοκληρώνουμε το παιχνίδι μας με… αγωνιστική διάθεση στην Πλατεία Συντάγματος μ’ έναν αγώνα με διπλά ποδήλατα και κερνώντας τοπικό λικέρ βύσσινο για τη μεγάλη group selfie του φινάλε.
Παρουσίαση: Παναγιώτης Κουντουράς – Νίκος Πιτάνιος.
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κουντουράς.
Σενάριο: Γαλάτεια Κουράση.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Σάκης Γιούμπασης.
Μοντάζ-Motion Graphics: Πάρης Γρηγοράκης.
Μουσική: Χρήστος Γκουγκούμας.
Εκτέλεση παραγωγής: Παιχνιδόσπιτο – Playhouse Productions.

Νίκος Πιτάνιος

Το «SELFIE» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και κάθε επεισόδιο αξιοποιεί χαρακτηριστικά σημεία της πόλης ως πίστες για τις δοκιμασίες που καλούνται οι παίκτες να ολοκληρώσουν για να κερδίσουν στο παιχνίδι. Στην πραγματικότητα, ολόκληρη η πόλη αποτελεί το σκηνικό χώρο του παιχνιδιού. Οι παίκτες καλούνται να διαγωνιστούν σε μια σειρά από δοκιμασίες με SELFIE φωτογραφίες στην πόλη, με σκοπό να διεκδικήσουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό!

Παναγιώτης Κουντουράς

Μέσα από τις δοκιμασίες και την εξέλιξη του παιχνιδιού, οι τηλεθεατές γνωρίζουν με έναν σύγχρονο τρόπο τα αξιοθέατα της πόλης και τα σημεία που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον για τους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες. Ο ταξιδιωτικός χαρακτήρας της εκπομπής φέρνει την παραγωγή σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας, πρωτεύουσες νομών, μικρές επαρχιακές πόλεις, νησιά ή ακόμα και χωριά.
Πώς παίζεται το «SELFIE»; Το παιχνίδι είναι απλό, πρωτότυπο και διασκεδαστικό! Σε κάθε επεισόδιο του «SELFIE» συμμετέχουν δύο παίκτες, οι οποίοι γίνονται ομάδα με κάποιον από τους δύο παρουσιαστές και διαγωνίζονται προκειμένου να βγάλουν πετυχημένες SELFIE φωτογραφίες κάτω από τις συνθήκες που θα τους ζητηθούν.
Το παιχνίδι αποτελείται από τρεις γύρους (Town Selfie, Memory Selfie καιTeam Selfie), που συμβαίνουν σε διαφορετικά σημεία της πόλης.
http://www.ert.gr/ert-protaseis/ert2-to-selfie-sto-nafplio/