Αντώνης Ντέμος: Η ΔΟΕ να καταγγείλει και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αντώνης Ντέμος: Η ΔΟΕ να καταγγείλει και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας

Ιανουάριος 19, 2018 - 09:34

Συνάδελφοι –ισσες

΄΄ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ  ΜΑΣΚΕΣ΄΄

Η ψήφιση και από την Νέα  Δημοκρατία των προαπαιτούμενων που  αφορούν την εκπαίδευση α) για τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων β) για την υποχρεωτική 30ωρη παραμονή στο σχολείο των  εκπαιδευτικών αλλά και το 50%+1 για την απεργία, δημιουργεί νέα  αρνητικά δεδομένα στο  αγώνα που  δίνει ο  κλάδος μας για την αναβάθμιση της ποιότητας της  εκπαίδευσης και  καταρρίπτει την προπαγάνδα για δήθεν διαφοροποιήσεις  και  διαφωνίες  της Νέας Δημοκρατίας με την πολιτική του Σύριζα στην εκπαίδευση. Μια  πολιτική που  μέρα με τη  μέρα μετατοπίζεται προς  τα δεξιά οδηγώντας σε απελπισία τους εκπαιδευτικούς.

Είναι άμεση ανάγκη η  Δ.Ο.Ε. να καταγγείλει και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας  απερίφραστα και να  προχωρήσει σε επανασχεδιασμό των  δράσεών της με βάση  τα  νέα  πολιτικά  δεδομένα.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει   ότι τα μέτρα που  μόλις ψηφίστηκαν από  τη Βουλή ήταν προαπαιτούμενα που  αφορούσαν την τρίτη 3η Αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθεί  τον Απρίλιο η τέταρτη 4η  Αξιολόγηση που θα συνοδευτεί  με αξιώσεις για  νέα προαπαιτούμενα και  για την εκπαίδευση, που θα  κάνουν εφιαλτικότερο  το  τοπίο της εκπαίδευσης αλλά και  της οικονομίας.           

Συνάδελφοι- ισσες

Το  αμέσως επόμενο χρονικό  διάστημα πρέπει να διαμορφωθεί η  τελική πρόταση  της Δ.Ο.Ε. για  την αναμοριοδότηση  των σχολικών μονάδων(το αργότερο  έως τις 9 Φεβρουαρίου) μέσα από  συλλογικές διαδικασίες,όπως συνελεύσεις, περιφερειακές συνδικαλιστικές  συσκέψεις Ολομέλεια Προέδρων κλπ) ώστε  να  καταλήξει ο κλάδος σε  μια  πρόταση ευρύτατης αποδοχής.

Πιστεύω ότι  η  πρόταση  του  Υπουργείου για την αναμοριοδότηση είναι σωστή και  ειδικά για  το  Νομό  μας είναι  πολύ  κοντά  στην πρόταση του  Συλλόγου  μας,   έχει δε διαμορφωθεί  με ενιαία και  αντικειμενικά κριτήρια. Δεν θα πρέπει σε  καμία περίπτωση να  χαθεί  αυτή  η  ευκαιρία θεσμοθέτησης της αναμοριοδότησης.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων από  τις 22 Ιανουαρίου έως 9 Φεβρουαρίου προκειμένου να  διαμορφώσει  ο  κλάδος  μας τη στρατηγική  του και  να  χαράξει την αγωνιστική  του τακτική μπροστά στα νέα  δεδομένα που  διαμορφωθήκαν.

Η  συμμετοχή όλων  μας σε  αυτές τις  διαδικασίες είναι απολύτως αναγκαία για την επιτυχή έκβαση των  αγώνων μας.   

Δικός σας     ΑΝΤΩΝΗΣ  ΝΤΕΜΟΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ Π.Υ.Σ.Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ