Πανηγυρίζοντας το ρουσφέτι

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πανηγυρίζοντας το ρουσφέτι

Ιανουάριος 31, 2018 - 08:52

Το Δημόσιο θα παίρνει τα σπίτια μας για 500 ευρώ χρέος στην Εφορία ή στα Ταμεία, πληρώνουμε την υψηλότερη φορολογία στην Ευρώπη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες δίνουν ως και το 65% του εισοδήματός τους στο κράτος, για 90 χρόνια η δημόσια περιουσία μας είναι δεσμευμένη από τους δανειστές, στα πανεπιστήμιά μας εγκληματίες κυνηγούν τους φοιτητές με κατσαβίδια για να τους ληστέψουν, στα δημόσια νοσοκομεία δεν υπάρχουν γάζες και η κυβέρνηση πανηγυρίζει που Τσίπρας και Καρυπίδης, ΣΥΡΙΖΑ και ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, ολοκλήρωσαν με επιτυχία ένα έργο δικό τους... και δικό τους, δηλαδή τη μείωση για έναν χρόνο των τιμολογίων ρεύματος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Με μια ομάδα συγγενών και μπόλικο ρυζόγαλο έφτιαξαν ένα βίντεο όπου, ανάμεσα σε κύκνους και κερασάκια, ευτυχισμένες γιαγιάδες που θελουν την ησυχία τους και ένα τούνελ που φτάνει στο τέλος του, εμφανίζεται ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδης χαρούμενος και ήρεμος να απολαμβάνει το έργο του, δηλαδή το ρουσφέτι που του έκανε η παράταξή του, να ενταχθεί ολόκληρη η Δυτική Μακεδονία στο μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος, ακόμα και Νομοί που δεν πλήττονται από τη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων.

Σύμφωνοι: Ο κ. Καρυπίδης διεκδικούσε προεκλογικά ακόμα το μειωμένο τιμολόγιο για ολόκληρη την Περιφέρεια, τότε που απορούσαν όλοι πώς ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να κατεβάσει τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο υποψήφιο για τη συγκεκριμένη Περιφέρεια.

Αλλά η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να φαίνεται και να είναι τίμια.

Το γεγονός ότι ο περιφερειάρχης κ. Καρυπίδης δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα και συμμετέχει σε ένα κυβερνητικό σποτάκι στα μάτια τα δικά μου, τουλάχιστον, υποβαθμίζει τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης και την ανεξαρτησία του. Η ίδια η κυβέρνηση δε, φαίνεται να πανηγυρίζει που έκανε το ρουσφέτι της στον «δικό της άνθρωπο» και δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα: Δικός μας ο περιφερειάρχης σας, μαζί σας φτιάξαμε!

Επίσης, είναι σαν να μας λέει εδώ στην Αρκαδία ότι πιαστήκαμε στον ύπνο που δεν είχαμε δικό της άνθρωπο να διεκδικήσει, ας πούμε, φθηνό ρεύμα για τη Γορτυνία που απέχει μια ανάσα από τη Μεγαλόπολη καθώς οι εμπλεκόμενοι υπουργοί -όλων των Ελλήνων υπουργοί!- δεν μπόρεσαν να κάνουν μια απλή μαθηματική πράξη για να διαπιστώσουν αν αδικούν έναν ολόκληρο Νομό. 

Σε κάθε περίπτωση, δεν αρκεί να μην είναι ρουσφέτι.

Πρέπει και να μην μοιάζει με ρουσφέτι...

Γαλανιάδη Εύα

Tags: