Κωνσταντίνα Νικολάκου: Η νέα εποχή στον τουρισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει φτάσει

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κωνσταντίνα Νικολάκου: Η νέα εποχή στον τουρισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει φτάσει

Φεβρουάριος 15, 2018 - 16:57

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

«Καθιερώσαμε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας στα κορυφαία της χώρας»

 

Αναφερόμενη στη δημοσιοποίηση του προγραμματισμού των πτήσεων του αεροδρομίου της Καλαμάτας, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, δήλωσε:

«Είναι απόλυτη η ικανοποίησή μας γιατί πλέον αποδεικνύεται η αποτελεσματικότητα της μεγάλης προσπάθειας και της σκληρής δουλειάς της Περιφέρειας Πελοποννήσου από το 2011 ώστε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας να καταταγεί στα πρώτα τρία αεροδρόμια της χώρας σε αφίξεις και σε ρυθμό ανάπτυξης.

Η τολμηρή πολιτική μας απόφαση, στην καρδιά της κρίσης το 2012, για συνδυασμένες δράσεις προβολής και εξωστρέφειας αποδείχθηκε ότι ήταν απολύτως επιτυχημένη. Τα μεγάλα διεθνή γεγονότα που με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου διοργανώθηκαν, όπως το συνέδριο του ABTA, καθιέρωσαν την Πελοπόννησο ως αναγνωρίσιμο προορισμό, ενίσχυσαν το προφίλ της και την έχουν εντάξει στο σκληρό πυρήνα της τουριστικής αγοράς.

Σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, την ΤΕΜΕΣ και άλλους φορείς διοργανώσαμε ειδικές εκδηλώσεις σε όλους τους νέους προορισμούς, ενισχύοντας την προσέλκυση επισκεπτών, μέσω των νέων πτήσεων. Παράλληλα ήμασταν παρόντες σε όλα τα μεγάλα εθνικά και διεθνή γεγονότα τουρισμού.

Από την πρώτη στιγμή ανακοινώσαμε τη στήριξή μας στις αεροπορικές εταιρείες που συνέδεσαν το διεθνή αερολιμένα της Καλαμάτας Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο με Ευρωπαϊκούς προορισμούς. Μετά την British Airways και την απευθείας σύνδεση της Καλαμάτας με το αεροδρόμιο Χήθροου του Λονδίνου, πετύχαμε την απευθείας πτήση της Καλαμάτας με τις Βρυξέλλες και την Brussels Airways, αλλά και την απευθείας σύνδεση με το Βουκουρέστι, εντάσσοντάς την στην πτήση Βουκουρέστι – Καλαμάτα – Μύκονος.

Οι στοχευμένες μας δράσεις, η συνέπειά μας στην πολιτική αντίληψη της εξωστρέφειας, οι συνεργασίες και οι συνέργειές μας με άλλους φορείς και η συνεχιζόμενη σκληρή δουλειά μας έχουν πλέον καθιερώσει την Πελοπόννησο ως αξιόπιστο συνομιλητή όλων των μεγάλων παραγόντων στο δύσκολο και ανταγωνιστικό χώρο της τουριστικής αγοράς.

Η νέα εποχή στον τουρισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει φτάσει. Σε λίγο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια θα διαθέτει δύο νέα και σύγχρονα εργαλεία, το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης προορισμού (DMS) και τον αντίστοιχο φορέα του (DMO).

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης εδώ και αρκετό καιρό έχει θέσει την απόλυτη αναγκαιότητα της αναβάθμισης των υποδομών του αεροδρομίου της Καλαμάτας, σε ότι αφορά τον αεροδιάδρομο, τον πύργο ελέγχου και το χώρο στάθμευσης αεροσκαφών, ώστε να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Η Περιφερειακή αρχή έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το ζήτημα αυτό στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη και θα αποτελέσει ένα από τα κορυφαία ζητήματα που θα θέσει στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου.