Αστυνομικά νέα Περιφέρειας Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αστυνομικά νέα Περιφέρειας Πελοποννήσου

Φεβρουάριος 15, 2018 - 19:52

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (14.2.2018) το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί κατείχε τσιγαριλίκι κάνναβης, το οποίο κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για απάτη
Συνελήφθησαν, στις (12.2.2018) το απόγευμα, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου – Βόχας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 36 και 52 ετών, αντίστοιχα, γιατί όπως προέκυψε, λίγες ώρες νωρίτερα, παραθέτοντας σε υπάλληλο εταιρίας, ψευδή στοιχεία ως αληθή, απέσπασαν -120- φιάλες αλκοολούχων ποτών, οι οποίες βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση, αναζητείται ακόμη ένα (1) άτομο.

Εξιχνίαση μίας (1) περίπτωσης κλοπής
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, μία (1) περίπτωση κλοπής δίκυκλης μοτοσυκλέτας, που είχε γίνει την 23.8.2017, στο Κιάτο Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 37χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Εξιχνίαση μίας (1) περίπτωσης κλοπής
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Οιχαλίας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης και την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικία, που είχε γίνει την 13.2.2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 36χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας, η οποία έγινε χθες (12.2.2018) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, όταν άγνωστοι δράστες, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπό χρήματα, ενώ συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για κλοπή
Συνελήφθησαν, στις (11.2.2018) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) ανήλικοι ημεδαποί, γιατί λίγο νωρίτερα, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν όχημα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί. Όπως επίσης προέκυψε, οι ανωτέρω, λίγη ώρα πριν από τη σύλληψη τους, διέρρηξαν ακόμη δύο (2) οχήματα, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι. Επιπλέον, συνελήφθη και μία (1) 48χρονη ημεδαπή, μητέρα των ανήλικων, για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων.

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν, στις (10.2.2018) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, τρεις (3) ημεδαποί, δύο (2) 18χρονοι και ανήλικος και ένας (1) 18χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα που επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -19,6- γραμμαρίων, καθώς και δύο (2) τσιγαριλίκια κάνναβης. Προανάκριση διενεργεί το  Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για κλοπή τροχοφόρου
Συνελήφθησαν, στις (10.2.2018) το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας  και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, δύο (2) αλλοδαποί, 35χρονος, υπήκοος Μαρόκου και 39χρονος, υπήκοος Βουλγαρίας, γιατί λίγες ώρες νωρίτερα,  αφαίρεσαν όχημα ημεδαπού, τα οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εξιχνίαση μίας (1) περίπτωσης κλοπής
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία, που είχε γίνει την 12.2.2018, στη Σπάρτη Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 21, 35 και 59 ετών, αντίστοιχα, για κλοπή, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα
Συνελήφθη, σήμερα (15.2.2018) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, 66χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -229- γραμμαρίων, -20- τσιγαριλίκια κάνναβης και ένα (1) κυνηγετικό όπλο, που κατείχε παράνομα.

Εξιχνιάστηκαν δεκαπέντε περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής στη Λακωνία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής, στη Σπάρτη και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Μονεμβασίας και Ευρώτα Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 23 και 25 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο  πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω μαζί με άγνωστους συνεργούς τους και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από την 12.5.2016 έως και την 18.1.2018, στη Σπάρτη και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Μονεμβασίας και Ευρώτα Λακωνίας, διέπραξαν συνολικά:

    Επτά (7) περιπτώσεις κλοπών και δύο (2) περιπτώσεις αποπειρών κλοπής, σε καταστήματα,

    πέντε (5) περιπτώσεις κλοπής οχημάτων και

    μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονική συσκευή κ.α., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τα -1.700- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ το σύνολο των παραπάνω αφαιρεθέντων οχημάτων βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, για την ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για καταδικαστικά έγγραφα
Συνελήφθη, στις (12.2.2018), το μεσημέρι, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, 39χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο (2) αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Ναυπλίου, για υπεξαίρεση και κλοπή, αντίστοιχα.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (11.2.2018) το πρωί, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για καταδικαστικά έγγραφα

Συνελήφθη, στις (6.2.2018) το πρωί, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, 32χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Ναυπλίου, για κλοπή.

Εξιχνίαση μίας (1) περίπτωσης απόπειρας κλοπής σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.) και μίας (1) περίπτωσης κλοπής οχήματος
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής σε τραπεζικό  μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.) και μία (1) περίπτωση κλοπής οχήματος, που είχαν γίνει την 7/8.2.2018, στη Σπάρτη Λακωνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 19 και 38 ετών, αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Εξιχνίαση μίας (1) περίπτωσης κλοπής
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε κατάστημα – επιχείρηση, που είχε γίνει την 7.2.2018, στη Σπάρτη Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 59χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά και μετά από Ένταλμα Σύλληψης
Συνελήφθη, στις (10.2.2018) το μεσημέρι, στους Μολάους Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Όπως επιπλέον προέκυψε σε βάρος του 25χρονου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Γυθείου, για κλοπή.

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για κλοπή
Συνελήφθησαν, στις (10.2.2018) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) Λακωνίας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 19,21 και 48 ετών αντίστοιχα, γιατί όπως προέκυψε προχθές (9/10.2.2018), σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, αφαίρεσαν από αποθήκη ημεδαπού, δύο αγροτικά εργαλεία, από τα οποία βρέθηκε το ένα και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.