Άμεση πρόσληψη ψυχολόγων στα ΕΠΑΛ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άμεση πρόσληψη ψυχολόγων στα ΕΠΑΛ

Φεβρουάριος 22, 2018 - 16:32

Τον Οκτώβριο του 2017 ξεκίνησε σε εννέα ΕΠΑ.Λ. η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» με σκοπό να γενικευθεί σε όλα τα ΕΠΑ.Λ. της χώρας από τον Οκτώβριο του 2018.

Το πρόγραμμα αφορά σε παρεμβάσεις  που στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας των επαγγελματικών σχολείων και στη βελτίωση της εικόνας του σχολείου στους μαθητές και την κοινωνία και εφαρμόζεται στην Α΄ τάξη των ΕΠΑ.Λ.

Ήδη, τα 9 σχολεία έχουν στελεχωθεί με ψυχολόγους οι οποίοι θα στηρίξουν με σειρά δράσεων τους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα με στόχο τη βελτίωση του παιδαγωγικού και ψυχοκοινωνικού κλίματος στη σχολική καθημερινότητα. Οι ψυχολόγοι μέσα από τη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς,  τους γονείς και τους κηδεμόνες θα συμβάλουν στην κατεύθυνση της δικτύωσης των ΕΠΑ.Λ. με τις τοπικές ψυχοκοινωνικές δομές.

Η ψυχοκοινωνική στήριξη των μαθητών ξεκινά να εφαρμόζεται από το τρέχον σχολικό έτος καθολικά σε όλα τα ΕΠΑ.Λ. με την πρόσληψη επιπλέον 101 ψυχολόγων που ενεργοποιείται με τη δημοσίευση της σχετικής ΥΑ στο ΦΕΚ τ. Β΄478/14-1-18.

‘Άλλες παρεμβάσεις του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» είναι:

-Εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία για την ενίσχυση του γραμματικού και αριθμητικού γραμματισμού. Σε αυτά τα πλαίσια έχουν ήδη προσληφθεί αναπληρωτές φιλόλογοι και μαθηματικοί για να στελεχώσουν τα πιλοτικά σχολεία.

- Εκπόνηση σχεδίων δράσης  (projects) για τη στήριξη της καινοτομίας και της δημιουργικότητας των μαθητών των ΕΠΑ.Λ.

-Εξοπλισμός των σχολείων με υποδομές τηλε-διασκέψεων και τηλε-εκπαίδευσης.

-Ενεργοποίηση και ενίσχυση του θεσμού του Συμβούλου Καθηγητή και του Συμβούλιου Τάξης.