Διάλεξη της Μαρίας Ευθυμίου στο Βουλευτικό

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Διάλεξη της Μαρίας Ευθυμίου στο Βουλευτικό

Μάρτιος 12, 2018 - 15:25

Διάλεξη με την Μαρία Δ. Ευθυμίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ,με θέμα :«Ιστορικό παράδοξο: οι θρησκευτικές καταβολές του  Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού» θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων,Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, 7.00 μ.μ.

Σύντομη περίληψη της διάλεξης
Στην ανακοίνωση αυτή υποστηρίζεται ότι το κίνημα της Θρησκευτικής Μεταρρύθμισης του 16ου αιώνα -και, κυρίως, η καλβινιστική οπτική των πραγμάτων- βρίσκεται στη βάση των στοχασμών και διακυβευμάτων του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού του 18ου αιώνα. Η μεγάλη συμμετοχή καλβινιστικών ομάδων στην πρωτοπόρα Αγγλική Επανάσταση του 17ου αιώνα και ο δυναμισμός άγγλων στοχαστών του τέλους του 17ου αιώνα στους προβληματισμούς περί την κοινωνία και τη λειτουργία της αποδεικνύουν την διαδρομή σκέψεων και ωριμάνσεων που άνθισαν, στη συνέχεια, στον αμερικανικό, γαλλικό και αγγλικό 18ο αιώνα.
Βιογραφικό σημείωμα της Μαρίας Ευθυμίου
Η Μαρία Ευθυμίου γεννήθηκε το 1955 στη Λάρισα. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, από το οποίο έλαβε και τον τίτλο της διδάκτορος της Ιστορίας. Από το 1981 διδάσκει στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών θέματα από την Ιστορία του Ελληνισμού κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας καθώς και Παγκόσμια Ιστορία. Έχει διδαχθεί επτά ξένες γλώσσες. Το 2013 έλαβε το "Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου -Στ. Πνευματικού".
EVENTS SERIES 2018

«Ηγεσία και Ανθρωπιστικές Αξίες»

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Α.Ε. ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΕΛΛΑΔΟΣ),
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ HARVARD

 

 

 

 

Ημερομηνία: 
Τετάρτη, 21 Μάρτιος, 2018 - 19:00