ΙΕΚ Επιδαύρου: Παρασκευάσαμε φέτα και ανθότυρο από φρέσκο πρόβειο γάλα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΙΕΚ Επιδαύρου: Παρασκευάσαμε φέτα και ανθότυρο από φρέσκο πρόβειο γάλα

Μάρτιος 16, 2018 - 22:26

ΦΕΤΑ: Το τυρί με την ελληνική ταυτότητα

Παρασκευάσαμε φέτα και ανθότυρο από φρέσκο πρόβειο γάλα με τη φροντίδα του έμπειρου τυροκόμου Χρήστου Μαυρόγιαννη και της χημικού Αγγελικής Τάρλα. Μετά από τρεις ημέρες δοκιμάσαμε εργαστηριακά τα δύο πλούσια σε γεύση τυριά, βουτυράτη φέτα λόγω των άφθονων λιπαρών, στην οποία διακρίνεται η καθαρότητα του λευκού χρώματος και ανθότυρο με έντονη κρεμώδη υφή.
Το πρόβειο γάλα που χρησιμοποιήσαμε είναι υψηλής θρεπτικής άξιας γάλα, με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ασβέστιο σε σχέση με τα υπόλοιπα γάλατα. Συγκεκριμένα, περιέχει σχεδόν τη διπλάσια ποσότητα πρωτεϊνών σε σχέση με το αγελαδινό γάλα (5,98% και 3,29% αντίστοιχα), ενώ περιέχει 25% περισσότερο ασβέστιο (193mg/100ml). Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φώσφορο (22.5% ΣΗΠ) αλλά και συζευγμένο λινολεΐκό οξύ (CLA)
Πλεονεκτεί ως προς την υψηλή του διατροφική αξία. Η μεγάλη του περιεκτικότητα σε CLA, το οποίο σύμφωνα με πλήθος ερευνών, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση του μεταβολισμού του λίπους στον οργανισμό.
Συγχαρητήρια στους σπουδαστές της σχολής μας, με τις επιτυχίες τους τιμούν την τέχνη της τυροκομίας και εξελίσσονται σε ικανούς τεχνίτες.

ΙΕΚ Επιδαύρου