Μανιάτης-Καμπόσος για το έργο αποχέτευσης της Λέρνας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μανιάτης-Καμπόσος για το έργο αποχέτευσης της Λέρνας

Φεβρουάριος 03, 2012 - 13:24

φωτο Μανιάτης-Καμπόσος :eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Δήμος Άργους Μυκηνών:  Πολύ κοντά στην ένταξή του το έργο αποχέτευσης της δ.ε. Λέρνας
      Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε από τον τύπο ανακοίνωση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη σχετικά με το έργο «ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΡΝΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ».
      Θυμίζουμε ότι σε πρόσφατη γραπτή απάντησή του προς την παράταξη της μειοψηφίας για το θέμα, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
       «Το έργο αυτό της αποχέτευσης για το Κιβέρι, τους Μύλους και το Σκαφιδάκι είναι προϋπολογισμού 8.726.845,55 ευρώ και είναι στις πρώτες προτεραιότητές μας διότι αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, στην προστασία των πηγών και του θαλάσσιου περιβάλλοντος.  Η ενασχόληση τόσο η δική μου, όσο και του Αντιδημάρχου κ. Δ. Κρίγγου για το θέμα, είναι συστηματική και σε εβδομαδιαία βάση…»
      «…Ο αγώνας που δίνουμε είναι σκληρός, σε ανταγωνιστικό περιβάλλον και με πάρα πολλές προτάσεις κατατεθειμένες στην ίδια πρόσκληση. Αλλά θα τα καταφέρουμε και το έργο αυτό θα γίνει πράξη από την παρούσα δημοτική αρχή….»
      Επίσης η δημοτική αρχή δια μέσου του αντιδημάρχου κ. Κρίγγου έχει απαντήσει κατ’ επανάληψη σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο ενημερώνοντας με λεπτομέρεια και σαφήνεια για την εξέλιξη κάθε φάσης της πορείας αξιολόγησης του φακέλου και την τελευταία φορά είχαμε υπεύθυνα ενημερώσει ότι έως τον Μάρτιο η διαδικασία θα είχε ολοκληρωθεί και μέχρι τότε είμαστε κοντά στο θέμα και δουλεύουμε για την θετική έκβασή του.
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μανιάτης έρχεται να μας επιβεβαιώσει δηλώνοντας ότι :
«Σε καλό δρόμο βρίσκεται η αίτηση χρηματοδότησης «ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΡΝΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ» που υπεβλήθη από τον Δήμο Άργους – Μυκηνών και η οποία βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης. Σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» από την μέχρι τώρα εξέταση του φακέλου δεν έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα και η πλήρης αξιολόγηση της πράξης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Φεβρουάριο 2012.
Η ενημέρωση αυτή συνιστά αδιαμφισβήτητα ένα εξαιρετικά θετικό μήνυμα για ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Λέρνας του Δήμου Άργους – Μυκηνών σε σχέση τόσο με την ποιότητα ζωής και το κόστος λειτουργίας των νοικοκυριών που αναμένεται να εξυπηρετηθούν, όσο και σχετικά με την διασφάλιση της καθαρότητας των πηγών της Λέρνας από την οποία υδρεύονται οι κάτοικοι των δύο (2) μεγάλων Δήμων του Νομού.
Η θετική αυτή εξέλιξη είμαι βέβαιος ότι σε λίγες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί με την επίσημη υπογραφή και αποδοχή της ένταξης του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υ.ΠΕ.ΚΑ.».
Αναμένουμε και επιδιώκουμε την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας και την επίσημη υπογραφή και αποδοχή της ένταξης του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υ.ΠΕ.ΚΑ (φωτογραφία:eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)