Η Τελετή του Νιπτήρος στις Βάρσες (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η Τελετή του Νιπτήρος στις Βάρσες (φωτο&βίντεο)

Απρίλιος 04, 2018 - 22:53

Η τελετή του Νιπτήρος  η οποία κάθε χρόνο γίνεται στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών  Μαντινείας πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου.

Πρόκειται για ένα πανέμορφο μοναστήρι καθώς επικρατεί μια εκπληκτική διαμόρφωση πλακόστρωτων και χρωματιστών πλαισίων από διακοσμητικά φυτά, που απολαμβάνει ο επισκέπτης καθώς περιέρχεται τους διαμορφωμένους με τόση τάξη χώρους.

Η αναπαράσταση της τελετής του Νιπτήρος πραγματοποιείται στην Ιερά Μονή Βαρσών πάνω 20 χρόνια και είναι μια ιδιαίτερα συγκινητική τελετή, που διδάσκει ταπεινότητα.

 Στην ακολουθία του Νιπτήρος, η πομπή με τον Αρχιερέα, τους Ιερείς και τους πιστούς, ξεκινάει από το καθολικό της Μονής των Βαρσών  με ψαλμωδίες και φτάνει στο κέντρο  της αυλής.

 Εκεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, σε μία ταπεινή και συμβολική τελετή, πλένει τα πόδια  12 Ιερέων, όπως έκανε ο Χριστός στον Μυστικό Δείπνο με τους μαθητές Του.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών Μαντινείας για να παρακολουθήσει από κοντά την τελετή του Νιπτήρος, αφού ο καιρός φέτος ήταν σύμμαχος.

Περισσότερα http://www.arcadiaportal.gr/news/i-teleti-toy-niptiros-stis-varses-picsv...

ArcadiaPortal.gr Η Τελετή του Νιπτήρος στις Βάρσες