Ερώτηση Μανιάτη για το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ερώτηση Μανιάτη για το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.

Σεπτέμβριος 21, 2012 - 10:57

φωτογραφία eurokinissi

Ερώτηση κατέθεσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτής Αργολίδας, κ. Γιάννης Μανιάτης προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Α. Λυκουρέντζο σχετικά με τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.
Στο κείμενο της ερώτησής του ο κ. Γ. Μανιάτης αναφέρει:
“Κύριε Υπουργέ,
Το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου παρέχει υπηρεσίες υγείας καλύπτοντας την Ερμιονίδα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, καθώς και τη νήσο Σπέτσες. Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα σε σχέση με την υφιστάμενη κτιριακή και τεχνική – υποστηρικτική υποδομή.
Το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου έχει επίσης σοβαρά προβλήματα ως προς την κάλυψή του σε ιατρικό δυναμικό και κυρίως στην ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, όπου σήμερα υπηρετεί ένας (1) ιατρός, ενώ στον Οργανισμό του Κέντρου Υγείας προβλέπονται επτά (7), με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των εφημεριών. Με απόφαση της Διοίκησης των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Άργους – Ναυπλίου, οι εφημερίες του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου καλύπτονταν με συνεχείς μετακινήσεις ιατρών από το Κέντρο Υγείας Λυγουριού και τα Περιφερειακά Ιατρεία της Αργολίδας, κάτι που μόνο ως προσωρινή λύση μπορεί να χαρακτηριστεί.
Στην ειδικότητα της Παιδιατρικής υπάρχει κενή θέση ενός (1) παιδιάτρου, ενώ δεν είναι καλυμμένη καμία από τις δύο (2) θέσεις παρασκευαστών και από τις επτά (7) θέσεις οδηγών ασθενοφόρων είναι καλυμμένες μόνο τρεις (3). Με το δεδομένο ότι η περιοχή απέχει 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου από το Άργος και το Ναύπλιο, ανακύπτει σοβαρό πρόβλημα στις διακομιδές των ασθενών.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Αν στο σχεδιασμό του Υπουργείου προβλέπεται η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου;
2. Στο ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας έχει ενταχθεί η βελτίωση των κτιριακών υποδομών των Ιατρικών Κέντρων Κρανιδίου και Λυγουριού. Πότε προβλέπεται να κατατεθεί ο σχετικός φάκελος για κάθε κέντρο Υγείας στην ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ώστε να γίνει οριστική ένταξη και υλοποίηση των έργων;”