Τατούλης: Οικοδομούμε σχέσεις βιώσιμης συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Κινεζικών Επαρχιών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τατούλης: Οικοδομούμε σχέσεις βιώσιμης συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Κινεζικών Επαρχιών

Απρίλιος 18, 2018 - 08:28

Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, προκειμένου να οικοδομήσει βιώσιμες συνεργασίες στους τομείς του εμπορίου, του πολιτισμού και του τουρισμού μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Κινεζικών Επαρχιών και Φορέων Πολιτισμού της Κίνας.

Στο πλαίσιο των επισκέψεών του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συναντήθηκε, μετά από πρόσκλησή του, με τον κ. Hui Zhang, Πρόεδρο του R&F Properties Group Northern Region. Ο όμιλος αυτός δραστηριοποιείται στον τομέα του real estate, είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και συμμετέχει στο πρόγραμμα ανάπλασης της περιοχής Tongzhou στο Πεκίνο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Hui Zhang παρουσίασε το πρόγραμμα ανάπλασης της περιοχής Tongzhou, σύμφωνα με το οποίο η πόλη του Πεκίνου θα αναπτυχθεί με τις πιο σύγχρονες διεθνείς προβλέψεις για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, με απώτερο στόχο να στεγαστούν σε αυτή το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου του Πεκίνου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Hui Zhang ζήτησε από τον κ. Περιφερειάρχη να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της Tongzhou και Ελληνικές Εταιρείες.

Από τη μεριά του ο κ. Περιφερειάρχης, αφού εξέφρασε το θαυμασμό του για το πρωτοπόρο πρόγραμμα της Tongzhou, κάλεσε το R&F Properties Group Northern Region, να συμμετάσχει στην προσπάθεια δημιουργίας Ελληνο-Κινεζικού βιοτεχνικού πάρκου στην Πελοπόννησο. Κάλεσε επίσης τον κ. Zhang να προωθήσουν από κοινού τη δημιουργία του Μουσείου των Ολυμπιακών Πόλεων, μιας πρότασης που είχε καταθέσει ο κ. Τατούλης, ως Υφυπουργός Πολιτισμού, στην επίσκεψή του στο Πεκίνο, κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008.

Τέλος, οι δύο άνδρες συμφώνησαν πως εγκαινιάζουν σταθερούς δεσμούς συνεργασίας και, αφού προηγηθεί η επίσημη επίσκεψη του κ. Zhang και των συνεργατών του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι δύο πλευρές θα συναντηθούν ξανά στη Διεθνή Έκθεση κρασιού στην Guangzhou τον Σεπτέμβρη του 2018, όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμμετάσχει ως τιμώμενο μέλος, και στη Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών στη Σαγκάη τον Νοέμβριο του 2018.