Ομιλία του συγγραφέα Δ. Γιαννακόπουλου στο Δαναό: «Ο παραγνωρισμένος Μεσαίωνας»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ομιλία του συγγραφέα Δ. Γιαννακόπουλου στο Δαναό: «Ο παραγνωρισμένος Μεσαίωνας»

Απρίλιος 23, 2018 - 16:39

Την Κυριακή  29  Απριλίου  2018  και  ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «ο Δαναός» θα ομιλήσει:
ο κ.  Δημήτριος K. Γιαννακόπουλος,Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Αργολίδας Δρ. Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα:

«Ο παραγνωρισμένος Μεσαίωνας»

Θα  ακολουθήσει συζήτηση.
Η παρουσία σας  θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για τον ομιλητή και τον Σύλλογο.

Ο κ. Δημήτριος Κ. Γιαννακόπουλος

Γεννήθηκε στο Άργος. Έχει διατελέσει Πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ενώ σήμερα είναι Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Αργολίδας.
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας και του Τμήματος Ιστορίας- Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και Αριστούχος Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού
Διπλώματος, με ειδίκευση στην Ευρωπαϊκή Ιστορία.
Υπήρξε συγγραφέας και αξιολογητής των διδασκόμενων σήμερα διδακτικών βιβλίων της Ιστορίας της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου, της Β΄ και της Γ΄ τάξης του Λυκείου.
Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στις μεσαιωνικές καταβολές της δυτικοευρωπαϊκής πολιτικής σκέψης, ενώ η γενικότερη ενασχόλησή του έχει ως αντικείμενο τις σχέσεις του Ελληνισμού με το Δυτικό Κόσμο και τη σύνδεση της νεότερης Ελληνικής με την Ευρωπαϊκή Ιστορία. Στο πλαίσιο των διδακτορικών του σπουδών πραγματοποίησε έρευνα στη Λαυρεντιανή Βιβλιοθήκη της Φλωρεντίας.
 Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις του σε διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και στον Τύπο.
Είναι τακτικό μέλος της «Εταιρείας Έρευνας των Σχέσεων του Μεσαιωνικού και του Νεότερου Ελληνισμού με τη Δύση».
Έχει συγγράψει τα εξής βιβλία:
«Το Δουκάτο των Αθηνών» (Βάνιας, 2006)
«Το πρόβλημα της ευρωπαϊκής ενότητας και η διαχρονικότητά του» (Επικαιρότητα, 2010)
« Εικόνες του Δυτικοευρωπαίου μέσα από την Ιστορία. Επιστημονική Επεξεργασία και Αναπαράσταση της Λατινοκρατίας στην Ελλάδα του 19ου αιώνα» (Επίκεντρο 2013)
Το 2018 εκδόθηκε σε δική του μετάφραση υπό τον τίτλο
«Η πολιτική σκέψη στην Ευρώπη του Μεσαίωνα 1250-1450» το βιβλίο του Καθηγητή Αntony Black “Political Thought in Europe 1250-1450” των εκδόσεων του Cambridge.