Χαιρετισμός του Γιάννη Ανδριανού στα εγκαίνια του 5ου Mediterranean Yachting Show στο Ναύπλιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Χαιρετισμός του Γιάννη Ανδριανού στα εγκαίνια του 5ου Mediterranean Yachting Show στο Ναύπλιο

Απρίλιος 30, 2018 - 16:27

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

''Η πολιτεία να δει αυτή την αναπτυξιακή δυνατότητα του γιώτινγκ στις πραγματικές τις διαστάσεις και να πάψει να το αντιμετωπίζει απλώς ως μια ευκαιρία υπερφορολόγησης''.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρέστη στα εγκαίνια του 5ου Mediterranean Yachting Show ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Ανδριανός στον χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
“Θέλω τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη να συγχαρώ όσους εργάστηκαν για τη φετινή 5η διοργάνωση αυτής της ιδιαίτερα σημαντικής πρωτοβουλίας καθώς και τους συμμετέχοντες σ' αυτή.

Η συνάντηση αυτή έχει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα καθιερωθεί ως ένας δυναμικός θεσμός για το γιώτινγκ με ευρύτερη ακτινοβολία και αναφορά, ως μια ευκαιρία να αναδείξουμε τις δυνατότητες του θαλάσσιου τουρισμού στον τόπο μας, ενός από τα σημαντικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα στην κρίσιμη συλλογική προσπάθεια για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ευημερία.

Η δυναμική αυτή, όπως μπορεί να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε επισκέπτης αυτής της διοργάνωσης, είναι παραπάνω από δεδομένη. Το μόνο που χρειάζεται είναι η θεσμική και ουσιαστική ενθάρρυνση αυτού του κλάδου που μπορεί να αποδώσει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα.

Προϋπόθεση γι' αυτό είναι βεβαίως η πολιτεία να δει αυτή την αναπτυξιακή δυνατότητα του γιώτινγκ στις πραγματικές τις διαστάσεις και να πάψει να το αντιμετωπίζει απλώς ως μια ευκαιρία υπερφορολόγησης, στέλνοντας έτσι πολλά από τα σκάφη στις γειτονικές μας χώρες.

Όπως επίσης, είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα στα αναγκαία έργα υποδομής, όπως εδώ στο Ναύπλιο την κατασκευή της μαρίνας τουριστικών σκαφών που μαζί με τα έργα για τον ελλιμενισμό των κρουαζιερόπλοιων, έργα που προωθήσαμε στο πλαίσιο της προηγούμενης κυβέρνησης θα δημιουργήσουν νέες δυνατότητες για την αναβάθμιση της τοπικής τουριστικής οικονομίας. Και βεβαίως, θα συμφωνήσω με τον Υπουργό ως προς τον στόχο το λιμάνι του Ναυπλίου να γίνει home boarding, να εξυπηρετεί δηλαδή πλήρως κρουαζιερόπλοια, εξέλιξη που θα αποδώσει πολλά και ουσιαστικά οφέλη σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή.

Αν κάτι καταδεικνύει και η φετινή αυτή διοργάνωση, είναι πως δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε αυτή την σπουδαία ευκαιρία να μένει αναξιοποίητη. Ο δυναμισμός και η δημιουργικότητα των ανθρώπων του γιώτινγκ, σε συνδυασμό με την τεράστια θαλάσσια παράδοση της πατρίδας μας και τις ασύγκριτες ομορφιές της ακτογραμμής και των νησιών μας είναι η καλύτερη εγγύηση επιτυχίας.

Εύχομαι λοιπόν ολόψυχα καλή δύναμη στους ανθρώπους που παρά τις μεγάλες δυσκολίες κάνουν πράξη αυτή τη δυνατότητα και η 6η συνάντησή μας του χρόνου να σηματοδοτήσει την αρχή ενός νέου, σύγχρονου και πραγματικά φιλικού στο γιώτινγκ θεσμικού πλαισίου πολιτικής».