Λυκουρέντζος:Δεν υπάρχει πρόθεση από το Υπουργείο Υγείας να ενοικιάσει το Νοσοκομείο Ναυπλίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Λυκουρέντζος:Δεν υπάρχει πρόθεση από το Υπουργείο Υγείας να ενοικιάσει το Νοσοκομείο Ναυπλίου

Σεπτέμβριος 24, 2012 - 15:30

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Απαντήσεις έστειλε ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας, κ. Α. Λυκουρέντζος στον Γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτή Αργολίδας, κ. Γιάννη Μανιάτη, σε συνέχεια ερώτησης που του είχε καταθέσει σχετικά με τη λειτουργία του Γ.Ν. Ναυπλίου.
Αναλυτικότερα το κείμενο της απάντησης του αρμόδιου Υπουργού, έχει ως εξής:
«Απαντώντας στην με αρ.240/19-7-2012 ερώτηση, που κατατέθηκε στη Βουλή από το Βουλευτή  κ. Γ. Μανιάτη, σχετικά με θέματα λειτουργίας του ΓΝ Ναυπλίου, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
1. Δεν υπάρχει πρόθεση από το Υπουργείο Υγείας να ενοικιάσει το ΓΝ Ναυπλίου.
2. Για το Υπουργείο Υγείας αποτελεί προτεραιότητα η ενιαία λειτουργία των ΓΝ Άργους και ΓΝ Ναυπλίου. Στις προθέσεις του είναι να εφαρμοστεί το άρθρο 2, του Ν.4052/2012, όπου ορίζεται ότι από 1-1-2013 τα λειτουργούντα υπό ενιαία διοίκηση διασυνδεόμενα νοσοκομεία του ΕΣΥ αποτελούν αυτοτελή και ενιαία ΝΠΔΔ και συνακόλουθα απαιτούν έναν οργανισμό.
3. Στον οργανισμό που θα διέπει τη λειτουργία των Νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου θα συμπεριληφθεί και η απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ για ενοποίηση των Παιδιατρικών και Μαιευτικών – Γυναικολογικών Κλινικών.
4. Ο γενικότερος σχεδιασμός για ενοποιήσεις κλινικών γίνεται με γνώμονα τη βελτίωση των παροχών υγείας στο Ν. Αργολίδας, τη βέλτιστη αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού, αλλά και τη μείωση των δαπανών, με επίτευξη οικονομιών κλίμακας.
5. Η ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ, που είναι φορέας κατασκευής και κύριος του έργου: «Προσθήκη ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τμήματος στο ΓΝ Άργους», έχει δώσει καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών την 30 Νοεμβρίου 2012 στην ανάδοχο εταιρία «ΙΛΙΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ». Πρόβλημα χρηματοδότησης του έργου δεν υπάρχει και άμεσα ολοκληρώνεται και η ένταξη του εξοπλισμού, ύψους 280.000€ στο ΕΣΠΑ.
6. Η στελέχωση του ΓΝ Ναυπλίου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα ακολουθήσει τους γενικότερους κανόνες περί προσλήψεως στα Νοσοκομεία της χώρας.»